Gündem O asker nasıl şehit oldu?

O asker nasıl şehit oldu?

24.02.2015 - 12:51 | Son Güncellenme:

Türkiye ve dünyada “Fırat Şah” operasyonunun yankıları sürerken şehit olan astsubay başçavuş Halil Avcı’nın nasıl öldüğüyle ilgili ortada farklı iddialar var.

O asker nasıl şehit oldu

Türkiye, Pazar sabahına Türkiye’nin sınırları dışındaki tek toprak parçası olan Süleyman Şah Türbesindeki tahliye operasyonuyla uyandı. Dünya basınında da geniş yer bulan operasyonun yankıları sürüyor. Türkiye hükümeti operasyonun başarıyla tamamlandığını söylerken, muhalefet hükümeti topraklarını terk ettiği gerekçesiyle eleştiriyor.

Haberin Devamı

1 ASKER NASIL ŞEHİT OLDU

Operasyonla ilgili halen kafalardan silinmeyen bir soru işareti var. Şehit olan astsubay başçavuş Halit Avcı nasıl öldü? Bu konuda ortada dolaşan farklı iddialar var.

İlk iddiaya göre operasyon timine basın görevlisi olarak katılan başçavuş Halil Avcı, Süleyman Şah Türbesinde fotoğraf çekerken geri gelen tank Avcı’ya çarptı. Avcı, başına altığı darbeyle yere yığıldı.

İkinci iddia ise ilk iddiaya çok yakın. Operasyon tamamlanmıştı. Türbe havaya uçurulmak üzereydi. Başçavuş Halil Avcı hızla geri gelirken kafası tankın ucundaki namluya çarptı. Başını sert bir şekilde çarpan Avcı, bu şekilde hayatını kaybetti.

Üçüncü iddiada ise olayın gerçekleşme şekli ilk iki iddiaya göre farklı. Bozuk yollarda ilerleyen tankın üst kapağından başını çıkaran başçavuş Halit Avcı, konvoy halindeki birliği fotoğraflamak isterken tank çukura girip çıktı ve üst kapak Avcı’nın başına sert bir şekilde çarptı.