Teknoloji O Avrupa’nın En Hızlı Treni! Hızı Tam…

O Avrupa’nın En Hızlı Treni! Hızı Tam…

25.11.2014 - 10:58 | Son Güncellenme:

Avrupa çapında hızlı tren işleten Eurostar, 20. yıldönümünü özel tasarımlıe320 model hızlı treni göreve alarak kutlamayı planlıyor.

O Avrupa’nın En Hızlı Treni Hızı Tam…

Tüm taşıma sistemleri gibi trenler de den faydalanıyor. Japonlar hıza çıkabilen maglev tarzındaki süper hızlı trenlerini test ederken, İngilizler de tüm metro trenlerini yeni ve modern robot versiyonları ile değiştirmeye hazırlanıyor. Avrupa’da ise tren hatları işletmecisi 20. yılını yepyeni bir hızlı tren ile kutluyor.

Haberin Devamı

firması Avrupa’da ülkelerarası bir tren işletmecisi olarak, yolculara en son teknolojiyi en hızlı şekilde sunmakla yükümlü hissediyor kendini. Geçen hafta sektördeki 20. yaşını kutlayan Eurostar, kutlamada yaptığı basın toplantısında 2015 yılında göreve alacağı hızlı tren projesini açıkladı.

firmasının yeni hızlı treni ünlü İtalyan tasarım stüdyosu Pininfarina tarafından tasarlanmış. Ferrari ve Maserati gibi büyük süper otomobil üreticileri ile yakından çalışan Pininfarina, e320 isimli bu treni tam bir kurşun görüntüsü vermiş. İleri teknoloji ürünü tren saatte hıza çıkıyor ve pilot kabini bir uzaygemisi kokpiti gibi hissi veriyor. 17 trenlik yeni filonun tamamı Siemens tarafından üretiliyor.

Haberin Devamı

’ın yeni treni e320 öncekilere göre %20 daha fazla yolcu alarak, kapasitesini 900 kişiye çıkartmış. Trende ücretsiz Wi-Fi hizmeti, tekerlekli sandalyeler için özel yolcu alanları, daha fazla bagaj depolama alanı ve USB soketli yatan koltuklar bulunuyor. Yeni trenlerin 2015 yılı sonunda servise başlaması planlanmış.