Gündem O cani çelik yelekle yakalandı

O cani çelik yelekle yakalandı

16.11.2014 - 10:24 | Son Güncellenme:

Adana'da, kendisini aldattığını ileri sürdüğü eşini ağzına ateş ederek öldüren koca, 4,5 ay sonra çelik yelek giymiş olarak silahıyla birlikte yakalandı. Zanlının yakalandığında üzerinde çelik yelek olduğu görüldü. Zanlının gazetecileri görünce gülerek poz vermesi dikkat çekti.

O cani çelik yelekle yakalandı

Olay, 3 Temmuz 2014'te, Yüreğir ilçesinin Karacaoğlan Mahallesi Mustafa Kemal Paşa Bulvarında meydana geldi. İddiaya göre, kendisinden ayrılmak istediği için cinayetten iki ay önce İhsan Balsak (38), eşi Dilek Balsak'ı (34) balkondan atıp yaralanmasına neden oldu. Bunun üzerine Balsak polise başvurup koruma istedi. Balsak'a koruma kararı verildi ancak bir süre sonra kocası tehditle korumanın kaldırılmasını sağladı. Ancak, eşinden ayrılmaya kararlı olan Dilek Balsak evden ayrılınca koca çılgına döndü.

Haberin Devamı

İhsan Balsak, 3 Temmuz 2014 günü eşini konuşmak için otomobiline bindirip saat 06.30 sıralarında, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne doğru hareket etti. Bu sırada kendinden ayrı yaşayan eşine "Beni aldatıyorsun evine dön" dedi. Ancak Dilek Balsak, "Artık seni sevmiyorum senden ayrılacağım, bana işkence yapıyorsun" diye karşılık verdi.

Bunun üzerine çılgına dönen koca otomobilin içinde eşinin ağzına silahla ateş ederek öldürdü. Balsak, bir süre sonra da hastanenin önünde kaza yapıp otomobili başında sigara içtikten sonra olay yerinden kaçtı. Kazayı görenler olay yerine koştu. Hastane polisinin de yanına geldiği otomobilin ön koltuğunda iki çocuk annesi Dilek Balsak kanlar içinde bulundu. Acil Servis'e götürülen genç kadın hayatını kaybetti.

Haberin Devamı


ÖLDÜRÜP AKRABASINI ARADI

Dilek Balsak'ı öldüren katil zanlısının daha sonra eşinin yakınlarını aradığı da ortaya çıktı. Balsak'ın eşinin yakınlarını arayarak, "Kızınızı öldürdüm beni aldatmak neymiş gördü. Gelin ölüsünü alın" dediği öğrenildi.

Bütün bunlar yaşandıktan sonra Adana polisi alarma geçti.

Yüreğir Araştırma ekiplerinden 3 Temmuz'dan bugüne aranan zanlının Haşim Dalgıç Bulvarı üzerinde olduğunu belirledi. Ekipler bölgeye hareket ederek Balsak'ı gözaltına aldı. Yapılan üst aramasında, zanlının çelik yelekli olduğu görüldü. Zanlının öldürdüğü eşinin yakınlarından korktuğu için çelik yelekle gezdiği öğrenildi. Ayrıca üst aramasında tabanca ve 30 mermi ele geçirildi. Zanlı sorgulanmak üzere Adana Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne verildi. Zanlının eşini kendisini aldattığı için vurduğunu söylediği öğrenildi. Zanlının kendisini görüntüleyen basın mensuplarına gülerek poz vermesi dikkat çekti.


KOCA SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken katil zanlısı olarak aranan ve düzenli bir işi olmayan İhsan Balsak'ın suç dosyası kabarık çıktı. Uyuşturucu suçundan 10 yıl hapis yattığı belirlenen Balsak'ın yaralama ve ruhsatsız silah taşıma gibi suçlardan sabıkası bulunduğu anlaşıldı. İhsan Balsak'ın iki ay önce de eşi Dilek Balsak'ı oturdukları iki katlı evin damından attığı, kadının hafif yaralı kurtulduğu olayla ilgili şikayetçi olduğu ve koruma talebinde bulunduğu, koruma ve panik butonu tahsis edilen genç kadının eşinin ölüm tehditleri nedeniyle koruma kararı uygulanmadan dilekçe vererek isteğinden vazgeçtiği ortaya çıktı.