Gündem O emniyet müdürü konuştu

O emniyet müdürü konuştu

17.11.2014 - 15:21 | Son Güncellenme:

Bingöl'deki terörist saldırıda yaralanan Emniyet Müdürü Atalay Ürker konuştu... Operasyonlar sonrasında ikinci kez hayata döndüğünü belirten Ürker, "Şu anda bile kalksam, ilk gideceğim yer yine Bingöl olur. Bizi arkadan kurşunlayan insanları Allah ıslah etsin. Devletimiz büyüktür, devletimize gelip sığınmalarında fayda var" dedi. Ürker, "Orada halkla ilişkilere önem verilmeli. Vatandaşımızı devletimizin lehine kazanmak açısından bu çok değerli. Ben de zaten böyle bir çalışmaya girdiğim için böyle bir saldırıya uğradım" diye konuştu.

O emniyet müdürü konuştu

Ürker, 39 gün süren tedavinin ardından taburcu edildiği Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinden çıkmadan önce soruları yanıtladı.

Haberin Devamı

Bingöl'de 9 Ekim'deki terörist saldırıda ağır yaralandığını belirten Ürker, "Pek kendimde değildim, şimdi kendimdeysem bu ikinci hayat sayılabilir" ifadesini kullandı. Saldırıda yere yığıldığını anlatan Ürker, "Sonraki süreçte, Bingöl Devlet Hastanesinde yapılan müdahalelerin de çok yerinde olduğu belirtiliyor. Şimdi tekrar sağlığıma kavuştuğum için çok çok mutluyum. Neden? Çünkü, en azından kalan ömrüm, eşime ve çocuğuma sahip çıkma yönünde çok değerli" diye konuştu.

GÖZÜMÜ AÇINCA VÜCUDUMU KONTROL ETTİM

Olay sonrasında ilk gözünü açtığında vücudunu kontrol ettiğini ifade eden Ürker, şunları kaydetti: "Baktım ve denedim, ayaklarımı kollarımı oynattım. Kendime ve doktorlarıma güveniyordum. Çünkü, beni ölümden kurtardıklarına göre sonraki aşamada da iyileştireceklerini biliyordum. O nedenle durumu soğuk kanlılıkla karşıladım.

Haberin Devamı

Şu an kendimi çok iyi hissediyorum ve çok mutluyum. Üst beden olarak tamamen sağlıklıyım, bacaklarımla ilgili de fizik tedavi göreceğim. Her geçen gün iyileşme var, bunun sonucunda da tamamen ayağa kalkacağım."

SALDIRININ HEMEN ARDINDAN YAŞANANLAR

KALKSAM İLK GİDECEĞİM YER BİNGÖL OLUR

İyileştikten sonra mesleğine tekrar dönmek istediğini vurgulayan Ürker, "Şu anda bile kalksam, ilk gideceğim yer yine Bingöl olur" dedi. Ürker, mesleğini yaparken bir gün bile korku hissetmediğini dile getirerek, duygularını şöyle aktardı: "Neredeyse 40 yıldır meslek hayatım var ve mesleğimi seviyorum. Yine gider orada çalışırım. Mesleğim ne gerektiriyorsa, nerede görev yapmam gerekiyorsa orada olurum.

VATANDAŞIMIZI KAZANMAK İSTEDİĞİMİ İÇİN SALDIRIYA UĞRADIM

Devletimizin birlik ve beraberliği açısından o bölgeye mutlaka verilen görevlere tüm arkadaşlarımız seve seve gitmelidir. Orada, halkla ilişkilere önem vermeliler. Vatandaşımızı devletimizin lehine kazanmak açısından bu çok değerli. Ben de zaten böyle bir çalışmaya girdiğim için böyle bir saldırıya uğradım. Çünkü, vatandaşın devlet tarafından kazanılması istenilmiyordu. Bu manada, bizi arkadan kurşunlayan insanları Allah ıslah etsin. Devletimiz büyüktür, devletimize gelip sığınmalarında fayda var. Devletimiz affedicidir."

Haberin Devamı

Emniyet Müdürü Ürker, tedavi sürecinde kendisini arayan ya da ziyarete gelen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, bakanlar ve milletvekilleri olmak üzere sağlık çalışanları ve aile yakınlarına teşekkürlerini sundu.

GEREKİRSE KANIMIZI YERE DÖKMEYE HAZIRIZ

Ürker'in eşi Yüksel Ürker de çok zor günler geçirdiklerini belirterek, olayı ilk duyduğunda çok korktuğunu ve endişelendiğini söyledi. Gözyaşlarını tutamayan Yüksel Ürker, "Çok şükür Allah eşimi bize bağışladı. Zor zor günlerdi, hatırlamak istemiyorum" diyerek duygularını ifade etti.

OĞLU DA POLİS

Ürker'in emniyet mensubu oğlu Atilla Ürker de 15 yıldır babasıyla aynı yolda görev yaptığını dile getirerek, polis olmasında babasının çok büyük bir etken olduğunu söyledi. Mesleğini severek yaptığını ve şu anda Ankara'da görevli olduğunu anlatan Atilla Ürker, "İki yıl önce Tunceli'deydim. Burnum kanamadan geldim ama babamın başına böyle bir olay geldi. Hala ayaktayız ve ayakta kalacağız. Bu kalleş saldırıyı yapanları Allah ıslah etsin" dedi.

Haberin Devamı

Ürker, tüm emniyet teşkilatının görevinin başında olduğunun altını çizerek, "Babam ve biz bundan sonraki kalan ömrümüzde bu teşkilat için gerekirse kanımızı yere dökmeye razıyız" diye konuştu.

HEKİMLERE ŞİİR

Öte yandan emniyet mensubu olmanın yanı sıra şiir de yazdığını belirten Bingöl Emniyet Müdürü Ürker, baskı aşamasında olan kitabının Ankara'da tedavi olurken yayımlandığını söyledi.

Yaklaşık 600 şiiri bulunduğu anlatan Ürker, bir yakınının yanında refakatçi kaldığı dönemde hekimlere yönelik "Ümidim doktor" isimli bir şiir yazdığını dile getirdi. Bu şiiri, tedavisini üstlenen hekimlere okuyan ve kitabını imzalayarak doktorlara hediye eden Ürker, son yaşadığını günleri konu alan yeni şiirler yazacağını söyledi.

TEDAVİ ORADA DEVAM EDECEK

Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker, Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu, 9 Ekim'de izinsiz gösteri sırasında hasar gören iş yerlerini gezdikleri sırada teröristlerin saldırısına uğramıştı. Saldırıda Şahin olay yerinde, Hatipoğlu kaldırıldığı Bingöl Devlet Hastanesinde şehit olmuştu. Bingöl'deki saldırıyla ilgili gözaltına alınan 10 kişiden Ali K, Umut Savaş K. ve Erhan Ş. tutuklanmıştı.

Haberin Devamı

Ürker, rehabilitasyon için Gülhane Askeri Tıp Fakültesi (GATA) bünyesindeki TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezine götürüldü.