Gündem O emri 4.5 saat sonra göndermiş

O emri 4.5 saat sonra göndermiş

30.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Darbe girişimine ilişkin soruşturmada tutuklanan ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edilen 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz’ın, darbe girişiminin gerçekleştiği gece hazırladığı yazılı emri, darbe teşebbüsünü öğrendikten 4.5 saat sonra birliklere gönderdiği belirlendi.

O emri 4.5 saat sonra göndermiş

27 Temmuz’da tutuklanan ve adı darbecilerin hazırladığı sözde atama listesinde “Diyarbakır Sıkıyönetim Komutanı” olarak geçen Yılmaz’ın, olaydan 4.5 saat sonra birliklere yazılı emir gönderdiği tutanağa geçti.

“Olaylar 22.00 sıralarında oldu. Atatürk Havalimanı’ndaki olay 22.15’te gerçekleşti. Başbakan Binali Yıldırım, televizyona çıktığında saatler 23.00’ü gösteriyordu. Ben de bunun üzerine kışladaki emniyeti artırmak yönünde 22.45 civarında emir verdim. Dolayısıyla 23.00’te Sayın Başbakanımız açıklama yapmadan ben Diyarbakır Garnizonu için hiçbir arkadaşın kışlaları terk etmemesi konusunda emir verdim” dedi.

‘O hain alçaklar bombaladı’

Yılmaz, “O hain alçaklar yüce Meclis’e bombayı 02.30’da attılar. Biz o saat itibarıyla bütün kolordu bölgesinde duruma tamamen hakim olmuş, hiçbir hareket yaptırmamıştık. Saat 01.05 civarında yazılı emir hazırlanmasını emretmiştim. Bu sırada 02.20 sıralarında daha önce gelmesini emrettiğim kolordu adli müşaviri geldi. O saat itibarıyla yazılı emri hazırlayarak bana getirdiler. Saat 02.30 itibarıyla, yani taarruz helikopterinin alçakça Meclisi bombaladıkları saatten önce yazılı emri her tarafa yayınladım. Bu emrin 02.39’da bütün birlikler tarafından alındığını da belgelerle teyit ettim” diye konuştu.

Dolar iddiasını reddetti

FETÖ’nün şifre amaçlı kullandığı öne sürülen bir dolarlardan bulundurduğu iddiasını reddeden Yılmaz, “Evimde dolar, sterlin ve avro vardı. Herhangi bir dış göreve gittiğimizde yabancı para bulundururuz. Yanlış hatırlamıyorsam dolar olarak bir 100 dolar, bir 5 dolar, iki de bir dolar vardı. Sterlin ve avro evdeydi. Arkadaşlar, ‘Para lazım olur, üzerinizde kalsın’ dediler. Bu paraları bizzat üstüme alarak geldim. Böyle bir şifre olsa paraları yok edebilirdim” dedi.

Yazarlar