Gündem O gemide yasal silah taşınıyordu

O gemide yasal silah taşınıyordu

03.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Yunanistan’ın Girit adası açıklarında Türkiye’den hareket eden Bolivya bandıralı bir yük gemisinde yüklü miktarda silah ele geçirilmesi konusunda Atina Haber Ajansı’nın yayımladığı iddiaya ilişkin Yunan makamlarından bilgi istedi.

O gemide yasal silah taşınıyordu

Geminin sahibi olan şirketin de esasen Yunanistan’ın Pire kentinde kayıtlı olduğunu belirten Bilgiç, ilgili makamlar tarafından yapılan araştırmadan, geminin Gazimağusa limanından çıkışla 25 Ağustos günü İskenderun limanına geldiğinin ve 29 Ağustos günü buradan ayrıldığının anlaşıldığını vurguladı. Bilgiç, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

‘İhracat izni var’

“Gümrük beyannamesinde gemiye Libya’ya yönelik çimento karıştırıcı aracın yanı sıra Beyrut limanında teslim edilmek üzere Sudan polis teşkilatına yasal olarak ihracat izni verilmiş 492 bin tabanca mermisi ile Lübnan’a ihraç olunan 4 bin 900 yivsiz av tüfeği ile hasır komodin cinsi eşyanın yüklendiği anlaşılmaktadır. Yivsiz spor ve av tüfekleri ise pek çok ülkede olduğu şekilde ülkemizde de 5201 sayılı kanun ile belirlenen ve ihracı Milli Savunma Bakanlığı’nın ön iznine tabi olan silahlar kapsamında olmayıp, anılan ülkelere ihracı tamamen yasal çerçevede gerçekleştirilmektedir.”