Gündem O illerde okullar tatil edildi

O illerde okullar tatil edildi

10.02.2015 - 09:59 | Son Güncellenme:

Yurdu etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle bazı illerde okullar tatil edildi.

O illerde okullar tatil edildi

Yeni bir soğuk hava dalgasının etkisi altına giren Türkiye’de, kar yağışı bazı illerde eğitime sekte vurdu. Okullardaki yarıyıl tatili henüz sona ermişti ki, eğitim kar engeline takıldı. 1 günlük eğitimin ardından bazı illerde okullar tatil edildi. İşte o iller;

Haberin Devamı

KARS’TA KAR TATİLİ
Kars’ta sabah başlayan ve etkisini artıran kar yağışı hayatı olumsuz etkilmeye devam ediyor. Kentte okullar 10 Şubat 2015 Salı günü de tatil edildi. Kars Valiliği’nden yapılan açıklamada, Kars merkez ve merkeze bağlı köyler ile Akyaka, Sarıkamış, Selim ve Susuz ileçelerinde etkili olan kar yağışı ve tipiden dolayı 10 Şubat Salı günü okul öncesi, temel eğitim ve orta öğretim kurumlarında da eğitime bir gün daha ara verildiği bildirildi. Kars İl Özel İdaresinden edinen bilgiye göre ise il genelinde 92 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Köy yollarını açma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

BİTLİS’TE OKULLAR TATİL
Bitlis merkez ve bağlı köylerdeki okullar 1 gün tatil edildi. Edinilen bilgilere göre, olumsuz hava şartları nedeniyle il merkezi ve bağlı köylerdeki ilk ve ortaokullarla liselerin 10 Şubat 2015 Salı günü için tatil edildiği bildirildi.

Haberin Devamı

MUŞ'TA OKULLAR TATİL
Muş'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar salı günü tatil edildi. Sosyal paylaşım sitesi facebook hesabında açıklama yapan Muş Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Muş’ta yoğun kar yağışı nedeniyle yarın okulların tatil edildiğini açıkladı. 10 Şubat’ta hamile ve engelli kamu personelinin de izinli sayılacağı bildirildi.

BİNGÖL - KARLIOVA
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 2 gündür etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Kar kalınlığının 1 metreyi bulduğu ilçede okullar 10 şubat salı ve 11 şubat çarşamba günleri tatil edildi.

UŞAK’TA OKULLAR TATİL
Uşak il genelinde tüm okullar valilik kararı ile 1 gün tatil edildi. Uşak Meteoroloji Müdürlüğü’nün hava tahmin raporlarında belirtilen mevcut hava şartları, yağış durumu ve en son meteorolojik veriler ışığında öğrencilerin sağlığı ve ulaşım güvenliği için İl Merkezi ve İlçeler dahil olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm örgün ve yaygın eğitim kurumları 10 Şubat 2015 Salı günü 1 (Bir) gün süre ile tatil edilmesine karar verildi. Ayrıca İl geneli ve İlçeler dahil olmak üzere Kamu Kurum ve Kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personelin 10 Şubat 2015 Salı günü 1 (Bir) gün süre ile idari izinli sayılacağı da bildirildi.

Haberin Devamı

AĞRI'DA OKULLARA KAR TATİLİ
Ağrı'da yoğun kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı tüm köy okulları ile taşıma merkezli okullar 1 gün tatil edildi. Ağrı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Yoğun kar yağışı nedeniyle Ağrı merkeze bağlı tüm köy okulları ile taşıma merkezli okullarda 10 Şubat 2015 Salı günü (1 gün) tatil edilmiştir" denildi.