Siyaset O isim devreye girdi: Erdoğan ile Putin görüştü

O isim devreye girdi: Erdoğan ile Putin görüştü

30.06.2016 - 15:26 | Son Güncellenme:

Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin düzelmesi için son günlerde atılan adımların sağlanmasında Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in arabuluculuğunun önemli etkileri oldu. İki liderle de dostluğu bulunan Nazarbayev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki telefon görüşmesinin yapılmasında önemli bir rol oynadı.

O isim devreye girdi: Erdoğan ile Putin görüştü

Nursultan Nazarbayev, Rusya Devlet Başkanı Putin ile dostluğu bulunan bir devlet adamı. Nazarbayev, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de iyi ilişkiler içinde. Kazakistan'ın Ankara Büyükelçiliği yetkililerinden alınan bilgilere göre, savaş uçağının düşürülmesi krizinden sonra Nazarbayev, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin düzelmesi için çaba içine girdi.

Haberin Devamı

Erdoğan'ın, Putin'e gönderdiği mektubun ardından iki lider dün telefonla görüştü. Bu görüşmenin temelinin ise Taşkent'te atıldığı belirtildi. Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü'ne üye 10 ülkenin zirve toplantısı, 22 - 24 Haziran tarihleri arasında yapıldı. Toplantıya katılan Putin ile görüşen Nazarbayev, Türkiye ile Rusya arasında arabuluculuk yaptı. Erdoğan, bu süreçte önce Putin'e üzüntüsünü dile getiren mektubu gönderdi. Bu temasların ardından Erdoğan ile Putin, telefonla görüşme kararı aldı.

Erdoğan, Putin ile görüşmesinden sonra da Nazarbayev ile telefonla görüştü. Erdoğan, Türkiye ve Rusya ilişkilerinin normale dönmesi için verdiği değerli katkılardan dolayı Nazarbayev’e teşekkür etti. Rusya Devlet Başkanı Putin ile yaptığı telefon görüşmesi hakkında da bilgi veren Erdoğan, Ankara ve Moskova’yı birbirine yakınlaştıracak adımların en yakın zamanda atılacağından duyduğu ümidi dile getirdi.