Gündem O kahraman duygularını anlattı

O kahraman duygularını anlattı

23.10.2015 - 19:48 | Son Güncellenme:

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde geçen çarşamba günü meydana gelen tekne faciasında umudun adı olan 18 aylık Suriyeli Muhammed Hasan'ı kurtaran balıkçı 48 yaşındaki Cenap Gümran, o anları ve duygularını şöyle anlattı:

O kahraman duygularını anlattı

"Recep arkadaşımla birlikte saat 07.00'de rutin olarak balığa çıkmıştık. Biraz mesafe kat ettik. Yaklaşık 7 mil açıklarda turuncu renkli bidonu fark ettik. Çevreye daha dikkatli bakınca can yelekli insanları gördük. Yanlarına gittik, tekneye aldık. Sahil Güvenlik ekiplerini de aradık. Tekne ağırlaşınca yakınımızdaki bir trol teknesinden yardım istedik. Kurtardığımız bu kişileri trol teknesine aktardık. Mültecilerin batan teknede çoluk çocuk daha fazla insanın bulunduğunu söylemesi üzerine başka birileri var mı diye çevreyi aramaya başladık. Avlanmaya çıkarken denizde sıkça can yeleklerine rastlıyorduk. Denizden topladığımız kaçaklardan 1.5 mil mesafede denizde yine can yeleği gördük. Recep arkadaşımla can yeleğine ilerledik. Yaklaştıkça gördük ki içinde bebek var. İlk etapta öldüğünü sandık. Ne olursa olsun Ölü ya da canlı alacaktık tekneye. Elimizdeki takıçla can yeleğini kendimize doğru çekmeye başlayınca bebek inleme sesi geldi."

Haberin Devamı

O an çok farklı duygular içine girdiğini söyleyen Gümran, "Sevinmenin çok ötesinde. O an panikle birlikte ne yapmam gerektiğini düşündüm. Hemen üzerindeki kıyafetleri çıkardım" dedi. Cenal Gürman sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü hipotermiye bağlı donma tehlikesi geçirdiğini anladım. Yan yatırmaya çalıştım, ağzında su vardır diye. Bütün elbiselerini çıkardıktan sonra temiz bir battaniye sardım. Ardından ısınması için kaptan köşküne götürdüm. Bu arada Sahil Güvenlik geldi. Ekiplere teslim ettik. Ölümlerin en acısı boğulmadır. Bir çocuğu kurtarmanın verdiği mutluluk hiçbir şeye değişilmez. Recep arkadaşımla çok mutluyuz, gururluyuz. 16 canı kurtardığımız için mutluyuz. İnşallah bu da bir daha tekerrür etmez son bulur."

HERŞEYDEN HABERSİZ

Haberin Devamı

Bugün öğle saatlerinde İzmir'deki Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi'nden taburcu edilen Muhammed Hasan bebek annesiyle birlikte İzmir'de yakınlarının bulunduğu bir eve gitti. Ağzında emzikle her şeyden habersiz etrafını inceleyen minik bebeğin durumu yürekleri burktu.