Gündem O kedilere CIA soruşturması

O kedilere CIA soruşturması

26.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Obama’nın 2009’da Ayasofya’yı gezerken Bizans hanedanına ait kedileri sevdiğini anlatan Müsteşar Dursun, CIA tarafından kedilerin tek tek aşı kontrolünden geçirildiğini söyledi

O kedilere CIA soruşturması



Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Haluk Dursun, 2009’da Ayasofya’yı gezdirdiği ABD Başkanı Barack Obama ile ilgili ilginç bir anektod paylaştı. Ayasofya’daki kedilere “Bizanslı bir kedi hanedanı” dediğini belirten Haluk Dursun kediler için “Nesilden nesile devam ederler. Belli bir bölgeyi kendine alır, o bölge çocuğuna geçer, başka bölgeye geçmez. Her kedinin de yeri bellidir Ayasofya’da” dedi. Dursun, Obama Ayasofya’yı ziyaret edeceği zaman önce CIA’den güvenlik ekiplerinin geldiğini anlatarak şunları söyledi: “Kedileri gördüler. ‘Bunlar ne olacak?’ dediler. ‘Duracak’ dedim.

‘Protokole alışıklar’
CIA teker teker bütün kedilerin aşı kontrolünü yaptı. Kediler, Obama’nın gezisi sırasında her türlü güvenliğe rağmen yerlerini korudu. Obama’nın yanına güzel bir tekir kedi geldi. Obama önce kediyi görünce şaşırdı. ‘Bunlar ne?’ dedi. Ben de ‘Catus Bizanticus, bunlar Bizans’dan kalma hanedan kedisidir. Protokole alışkındır sevebilirsiniz’ dedim. Sevdi. Esas cümlemi sonradan söyledim. ‘Bizansın kedilerini bile devam ettirdik. Neslinin sürmesini sağladık’”

Haberin Devamı

‘Karakterli şehirler’

Türkiye’deki tüm şehirlerin karakteristik özelliklerinin canlandırılacağı yeni bir proje başlatacaklarını aktaran Dursun “Bazı şehirlerin geçmişten gelen karakteristlikleri var. Biz bunları örtmüşüz ve tekrar canlandırmak istiyoruz. Şehir kütüphaneleri, kültür salonları, şehir müzeleri var mı? O bölgenin kendi florasına özgü bir şehir parkı var mı? Bunlara bakacağız” dedi.