Siyaset O koltukta bir saat dahi oturmamalı

O koltukta bir saat dahi oturmamalı

26.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün ifade ettiği, “Teröristler kadar onurlu ve gururlu olmazsak, onların karşısına dikilmezsek bilesiniz ki bu ülkede büyük bir kırılma yaşanır” sözlerine sert tepki verdi.

O koltukta bir saat dahi oturmamalı

Önceki akşam Best FM’de bir programa katılan Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

- İKTİDAR OLANLAR SORUNUN KAYNAĞI: Türkiye’yi 14 yılda yönetenler üstlendikleri sorumluluğun gereğini niye yerine getirmediler. ‘Analar ağlamayacak’ diye vaatte bulundular, ilk düğmeyi yanlış iliklediler ve terör örgütüyle masaya oturdular, şehirler silah deposuna döndü. Kıbrıs çıkarmasında bile bu kadar şehit vermedik. İktidar olanlar sorun çözerler ama bugün iktidar olanlar maalesef sorunun kaynağıdır.

- ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKIYOR: Şehit haberi aldığımızda üzülüyoruz, çocuğumuzun başına herhangi bir olay gelse nasıl üzülüyorsak, o annelerin çektiği acıyı tahmin ediyoruz. Evlat acısından daha derin bir acı olamaz. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Terörü önleyecek olanlar hükümet olanlardır. Onlar sorunu çözmeyip, büyütüyorsa oturup düşünmemiz gerekiyor.

- BİR SAAT DAHİ OTURMAMASI LAZIM: Cumhurbaşkanı’nın açıklaması talihsiz. Dün yaptığı konuşmada, ‘teröristler kadar onurlu ve gururlu olmalıyız’ dedi. Ne demek Allah aşkına. Teröristlerin onurlu ve gururlu insanlar olduğunu kabul ediyor bu ülkenin Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan kişi. Bunu söyleyen kişinin o makamda, o koltukta bir saat dahi oturmaması lazım. Eğer sen teröristleri onurlu ve gururlu kişiler olarak tanımlıyorsan, bu ülkenin masum insanlarını nasıl tanımlayacağız? Onlar, onursuz ve gurursuz insanlar mı? Onurun ve gururun ne olduğunu biliyor musunuz? Bu kadar ağır bir söz, 6 şehidimizin geldiği bu günde çok anlamlı. Bu ülkenin yöneticilerinin ne kadar gaflet ve dalalet içinde olduğunu gösteriyor.

- TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SÖZCÜLÜĞÜNÜ YAPIYOR: Bu insanlar terörle, teröristle mücadele edemezler. Bir ülkenin cumhurbaşkanı ağzından çıkan sözcüğü bilmeli. Üstelik bunu promptera okuyarak söylüyor. Nasıl bir cumhurbaşkanıdır bu? Terör örgütünün sözcülüğünü yapıyor. AKP hükümeti terör örgütüyle mücadele edemez.

- SİMİTÇİ DÜKKÂNININ AÇILIŞINA GİDECEK NEREDEYSE: 3 yere sıcak siyasetin girmemesi lazım. Camiye, yargıya, askeriyeye. Cumhurbaşkanı, AKP’nin genel başkanı gibi günün 24 saati konuşuyor, muhalefete sataşıyor. Simitçi dükkânının açılışına gidip orada da konuşacak neredeyse. Muhalefeti eleştirmek cumhurbaşkanlarının görevi değildir. Ülkeyi kimin yönettiği de belli değil. Binali Bey mi yönetiyor, Erdoğan mı yönetiyor?