Kütahya O, Öğrencilerin 'Remzi Baba'sı

O, Öğrencilerin 'Remzi Baba'sı

20.07.2017 - 10:17 | Son Güncellenme:

.

O, Öğrencilerin Remzi Babası

Kütahya’da esnaf Remzi Telli, şehirde ihtiyaç sahibi yaklaşık 500’e yakın üniversitesi öğrencinin yiyecek, giyecek ve harçlık ihtiyacını karşılıyor.
Öğrencilerin ’Remzi babası’ olarak bilinen Telli, Bursa’dan 8 yıl önce geldiği Kütahya’da yüzlerce öğrencinin yiyecek ve giyecek ve harçlık ihtiyacını karşılıyor. Servi Mahallesindeki Elektronik malzeme satışı yaptığı iş yerinde hiç bir zaman öğrencinin eksik olmadığını belirten Telli, "Öğrencilerin harçlık, giyecek ve yiyecek yardımında bulunurum. Benim 500’e yakın çocuğum var. Bunların 200 kadarı mezun oldu gitti. Bir çoğu zaman ararlar sorarlar" dedi.
"Biz babadan böyle gördük" diyen Telli, "İş yerimde başta öğrenciler olmak üzere her gelen kişiye yardımcı olurum.Çevremdeki her esnafı tanırım, onlara müşteri gönderdiğimde işinizi sağlam yapın ve fiyatı biraz az söyleyin ricasında bulundum. Bu sayede de özellikle öğrencileri gönül rahatlığıyla meslektaşlarıma gönderiyorum" ifadelerini kullandı.
Dumlupınar Üniversitesi öğrencisi Çağlayan Koyuncu, "Arkadaşım sürekli Remzi amcadan bahsediyordu. Şöyle iyi böyle iyi diyordu. Bir gün ben de tanışmak istediğimi söyledim ve böylece tanıştık" diye konuştu.
Ayşe Soykan, " Remzi amca çok yardımsever, öğrencilerin her türlü ihtiyacını görürüm. O bize burada bir aile oldu" diye anlattı.