Cadde O sahne gerçek çıktı!

O sahne gerçek çıktı!

05.06.2017 - 18:07 | Son Güncellenme:

Star TV'de yayınlanan 'Söz' dizisinin geçtiğimiz hafta yayınlanan bölümüne damga vuran sahnenin, gerçekte yaşanmış bir olay olduğu ortaya çıktı.

O sahne gerçek çıktı

Milliyet Gazetesi'nden Sina Koloğlu'nun, "Vurun Komutanım, Dizi Aslında Gerçek" başlıklı yazısı şöyle:
"Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın hikayesiydi ekranda anlatılan. O anlara tanık bir silah arkadaşının, şehit olduğu haberi verildiği akşam ana haber bültenlerinde anlatılan hikayesi, 'Irak’ın kuzeyinde peşmergeler dayanamıyor, önümüzdeki mevzi düştü çok zor durumdayız' dediğini duydum. Tugay komutanı 'Bizden bir isteğin var mı?' diye sordu. 'Bulunduğumuz yeri ateş altına alın' dedi. Öyle de oldu. Tümgeneral Aydın tesadüfen kurtulmuş.

Haberin Devamı

Star TV’nin ‘Söz’ dizisinde Yavuz, Çolak’ın elinde esirdir. Görüntüleri kameradan karargâha gösterilir. Yarbay Erdem ve ekibi, kurtarma operasyonu yapar. Çolak onları şaşırtmıştır. Ekranı olan boş bir alandır bulundukları yer. Yavuz’u benzin dökerek yakacağını söyler Çolak. Çakmağı çakar, kameranın önüne koyar. Yavuz’un bulunduğu yere onların ulaşması için 25 dakika gerekmektedir. 'Komutanım, ben 25 dakikada kül olurum. Önemli olan canım değil. Vurun komutanım uçak ya da insansız hava aracı gönderin vurun. Bana böyle ölmeyi reva görmeyin' der Yavuz. Gerçeğin kendisi ve dizinin senaryosu."