Gündem O savcıyı HSYK’ya şikayet ettiler

O savcıyı HSYK’ya şikayet ettiler

04.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Basın Konseyi Başkanı, Cumhuriyet gazetesine yönelik soruşturmayı yürüten ve FETÖ davasının sanığı olduğu anlaşılan savcıyı HSYK’ya şikayet ettiklerini açıkladı

O savcıyı HSYK’ya şikayet ettiler

Cumhuriyet gazetesine yönelik gözaltı dalgasının ardından gazetenin Şişli’deki binasında başlayan “Cumhuriyet nöbeti”nin 4. gününde de gazeteye destek ziyaretleri sürdü. ‘PKK ve FETÖ adına suç işledikleri’ iddiasıyla yazar ve yöneticileri gözaltına alınan Cumhuriyet gazetesinin önü dün de kalabalıktı.

Gazete binasında başlatılan nöbete okurlar, sendika, siyasi parti ve gazetecilik meslek örgütü temsilcileri de katıldı. Gazeteye destek ziyareti gerçekleştirenler arasında Gezi Parkı olayları esnasında öldürülen Ali İsmail Korkmaz ve Berkin Elvan’ın aileleri de vardı.

‘Yargıtay’da sanık’

Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Erinç de destek için gelenlere teşekkür ederek, şunları söyledi; “Biz elimizden gelen olanağı kullanarak Cumhuriyet’in yayınını sürdürmeye çalışıyoruz. Cumhuriyet soruşturmasını açan, gözaltı kararlarının yaşama geçmesini isteyen Cumhuriyet savcısı FETÖ üyesi olmaktan Yargıtay’da. Bu da
FETÖ’cülerin FETÖ’cülere açtığı bir soruşturma olarak gözüküyor ki Cumhuriyet daha 1970’lerde Fetullah Gülen’le ilgili yazıları yayınlamaya, araştırmaları değerlendirmeleri yayımlamaya başlamıştır.”

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç de, Cumhuriyet gazetesine yönelik soruşturmayı yürüten savcı Murat İnam’la ilgili Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) şikayette bulunacaklarını açıkladı.

Basın Konseyi Yüksek Kurul Üyesi Avukat Turgut Kazan “İnam, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye
olmakla suçlanan 54 savcı ve hakimden biridir. FETÖ’cü yargıç ve savcılar asla görevde kalamaz” dedi.