Cadde O senarist gönderildi!

O senarist gönderildi!

17.01.2017 - 07:49 | Son Güncellenme:

Kanal D dizisi Vatanım Sensin'de eleştirilere hedef olan senaristin ismi jenerikten çıkarıldı.

O senarist gönderildi

Kanal D dizisi Vatanım Sensin'in senaristlerinden Necati Şalıin'in FETÖ okullarını öven 'Selam' filmini de yazdığı ortaya çıkmıştı. Senaristin ismi, jenerikten çıkarıldı.

Haberin Devamı

Yüksel Aytuğ Günaydın'daki köşesinde haberi bu satırlarla okuyucularına duyurdu:

Kanal D'nin dizisi 'Vatanım Sensin'in iki senaristinden biri olan Necati Şahin'in ismi son dönemde gazete sütunlarında, tartışma programlarında sıkça geçer olmuştu. Daha önce FETÖ'nün okullarının övüldüğü 'Selam' filminin de senaristi olduğu için bazı yazar ve yorumcular onun kaleminden çıkan diziye kuşku ile yaklaşıyorlardı. İddia şuydu: 'Yunan subayı gibi görünen Türk askeri teması, aslında hain gibi görünen subayların vatansever olduğu fikrinden hareketle, 15 Temmuz'u aklama çabasıdır.' İddialar, senaristin FETÖ'ye yakın durduğu görüşüyle birleşince, ortaya ciddi bir suçlama çıkıyordu.

Dizinin geçen hafta yayınlanan 11'inci bölümünün jeneriğindeki değişiklik ise dikkat çekiciydi. Tartışmaların odağındaki Necati Şahin'in ismi jenerikteki 'senarist' başlığının altından çıkarılmıştı. Bu hamle kulislerde, dizinin bozulan imajını kurtarma çabası olarak yorumlandı.