Gündem O taksici tahliye edildi

O taksici tahliye edildi

12.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Şişli’de Tayland uyruklu turist kadından fazla para aldığı ve taciz ettiği iddiasıyla tutuklanarak hakkında dava açılan taksici Birol Topal, müşteki Nioon Sonthu’nun şikayetinden vazgeçmesi üzerine ilk duruşmada tahliye edildi.

O taksici tahliye edildi

Şişli’de geçtiğimiz ay Tayland uyruklu turist müşteriden fazla ücret aldığı ve taciz ettiği iddia iddiasıyla tutuklanarak hakkında “cinsel saldırı ve nitelikli hırsızlığa teşebbüs” suçlarından 12,5 yıldan 25 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan taksici Topal’ın yargılanmasına başlandı. İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya şikayetçi Nioon Sonthu katılmadı. Hakim, celse arasında müşteki Sonthu’nun şikayetinden vazgeçtiğini belirtti.

Haberin Devamı

Topal hakkındaki suçlamaları reddederek, “Müşteki kendi isteğiyle ön koltuğa oturdu. Beşiktaş’a doğru yola çıktık. Barbaros Caddesi’nden aşağı indiğimiz sırada trafik çoktu ve kendisine isterse inip yürüyebileceğini, bu şekilde daha çabuk gideceğini söyledim. Kendisi kabul etmedi. Dava konusu durumlar olsaydı inerdi o zaman. Beşiktaş’a geldiğimizde kendisine şakasına 40 lira dedim. İtiraz edince de zaten 30 lira dedim. 100 lira veren müştekiye 70 lira para üstü ödedim. Benim İngilizcem iyi değil. Müşteki de Türkçe’yi iyi bilmediğinden kendimi tam olarak ifade edemedim. Görüntülerin yayınlanmasının ardından kendim karakola gittim ve bana şikayetin olmadığı söylendi. Tahliyemi istiyorum” dedi. Ara kararını açıklayan mahkeme, suçun vasıf ve mahiyetinin değişme ihtimalini göz önüne alarak sanık Topal’ın tahliyesine karar verdi.