Gündem O teröristin kod adı ‘Ebu Hafs’

O teröristin kod adı ‘Ebu Hafs’

18.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gaziantep’te polis baskını sırasında kendini patlatan ‘Ebu Hafs’ kod adlı DAEŞ’li terörist Mehmet Kadir Cebael’in, Ankara Garı katliamcısı çifte canlı bombayı başkente getiren Halil İbrahim Durgun’un yardımcısı olduğu öğrenildi

O teröristin kod  adı ‘Ebu Hafs’

Gaziantep’te DAEŞ’e ait hücre evine düzenlenen polis baskını sırasında kendisini patlatarak üç polisin şehit olmasına neden olan Mehmet Kadir Cebael’in (30), geçen yıl Ankara Garı önünde 100 kişiyi katleden çifte canlı bombacıyı başkente getiren Halil İbrahim Durgun’un yardımcısı olduğu öğrenildi. Örgüt içinde “toplayıcı, biriktirici babası” anlamına gelen “Ebu Hafs” kod adını kullanan Cebael, örgütün patlayıcı depolarından sorumluydu. Teröristin çifte canlı bombayı Ankara’ya getiren araba ile hücre evlerinde parmak izlerinin bulunduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Cebael’le ilgili 10 Ekim 2015’te Ankara gar önünde 100 kişinin katledildiği dava dosyasından çarpıcı bilgiler gün yüzüne çıktı.

Bardakta parmak izleri

O teröristin kod  adı ‘Ebu Hafs’

Tren garı önündeki çifte canlı bomba saldırısının ardından Gaziantep’te yapılan operasyonda DAEŞ’in hücre evleri ve silah, mühimmat, bomba depoları ortaya çıkarıldı. Çifte canlı bombayı Ankara’ya getiren Durgun ise Gaziantep’te yapılan polis baskını sırasında kendisini patlattı. Durgun’un adresinde yapılan aramada su bardağı üzerinden alınan parmak izi ise Cebael’e ait çıktı.

Çifte canlı bombayı Ankara’ya getiren Durgun’un kullandığı 34 DM 8574 plakalı Ford marka araba, Gaziantep’te bir sitenin garajında bulundu. Araç içinde bulunan bir peçete kutusunda da Gaziantep nüfusuna kayıtlı Cebael’in parmak izi tespit edildi. Yine Şahinbey Bülbülzade Mahallesi’ndeki bir rezidansta da porselen tabak üzerinde ve yatak odası gardırop kapağında Cebael’in parmak izlerine rastlandı.

Haberin Devamı

Parmak izleri, Cebael’in Gaziantep’te 2014’te polisteki parmak izi kaydından tespit edildi. Cebael, bu tarihte parmak izi vermesine karşın istihbarat takibinde değildi.

Antalya’da keşif yaptı

Cebael’in, DAEŞ’in Gaziantep’te hücre yapılanmasında etkin rol oynadığı, Antalya’ya giderek, eylem için keşif yaptığı, görüntü ve rapor hazırladığı, Ebu Meryem kod adlı Abdulmutalip Demir ile birlikte hedefe malzeme hazırlıkları yaparak “Amel” yapacak şahıslara patlayıcı devrelerini verdiği belirlendi.

Mehmet Kadir Cebael ve kimliği henüz saptanamayan teröristlerin otopsileri tamamlandı. Cebael’in yakınları cesedi teslim almadı.