Gündem O tim PKK’nın kâbusu oldu

O tim PKK’nın kâbusu oldu

15.11.2018 - 08:30 | Son Güncellenme:

Kar-kış, yağmur-çamur demeden gece gündüz terörle mücadelesini sürdüren Mehmetçik, PKK’nın 22 kişilik sözde ‘Karadeniz Açılım Grubu’nu tamamen ortadan kaldırdı.

O tim PKK’nın kâbusu oldu

Darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı Marmaris’teki otele saldıran darbeci askerleri yakalayan İzmir Bornova Komando Tugayı’ndaki Jandarma Özel Harekat (JÖH) Timleri, geçici görevle katıldıkları Karadeniz’deki operasyonlarda PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesinde büyük rol oynadı.

Haberin Devamı

Göz açtırmıyorlar

Grupta yer alan 22 teröristin 15’i operasyonlarda öldürülürken, 3’ü teslim oldu, 4’ü ise yaralı olarak ele geçirildi. Bölgedeki son 4 yılda gerçekleştirilen operasyonlarda öldürülen 15 teröristin 2’sinin, 4 milyon lira ödüllü ‘kırmızı kategori’de, 6’sının ise 300 bin lira ödüllü ‘gri kategori’ ile aranan teröristlerden olduğu belirlendi.

Mesudiye ve Fatsa’daki komandolarla birlikte ilk olarak Mesudiye kırsalında kaçan teröristlerin peşine düşen JÖH timleri, 18 Ağustos 2016’da Gölköy kırsalında PKK’lı bir teröristi etkisiz hale getirdi. Takibi sürdüren JÖH ve komandolar, 30 Eylül 2016’da Mesudiye-Sivas sınır bölgesinde aralarında terör örgütü PKK’nın sözde Karadeniz bölge sorumlusunun da yer aldığı 6 teröristi aynı anda etkisiz hale getirdi. Öldürülen 6 teröristten 3’ünün de 300 bin lira ödülle aranan ‘Gri kategori’de olduğu belirlendi. Teröristlerin çantalarından çıkan haritalar ve örgütsel dokümanların incelenmesinin ardından, PKK’nın, Ordu kırsalındaki sığınak ve mühimmat depoları da tek tek bulunarak imha edildi. Bulunan sığınak ve deponun, Karadeniz’deki en büyük depo olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Yaylalara sıkı takip

Karadeniz kırsalında, PKK’lı teröristlerin kış üstlenmesinin önlenmesi için güvenlik güçleri, İnsansız Hava Aracı (İHA) destekli operasyonlarına devam ederken, PKK’lıların erzak çalmasına karşı da yayla evleri ve çevrelerini de sıkı takibe aldı. Bölgede birçok eyleme karışan PKKlı teröristlere yönelik yürütülen operasyonlar sürüyor.