Gündem ÖABT 2017 sınav sonuçları belli oldu mu?

ÖABT 2017 sınav sonuçları belli oldu mu?

27.07.2017 - 14:30 | Son Güncellenme:

ÖABT 2017 (Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi) sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak edenler için yeni bir gelişme.. Sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu.

ÖABT 2017 sınav sonuçları belli oldu mu

Her sınavda olduğu gibi ÖABT sınav sonuçlarını öğrenmek isteyenler heyecanlı bir bekleyiş içerisinde. Ne zaman açıklanacağı kesin olmayan sınavın sonuçlarının tarihi belli oldu. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarına girerek 4 Ağustos 2017 tarihinde öğrenebilecek. Sonuçların dışında puanlama sistemin de nasıl değerlendirileceği merak konusuydu. İnsanların kafalarında soru işaretleri dolaşırken onun da açıklaması geldi.

Haberin Devamı

SINAV SONUÇLARININ AÇIKLANACAĞI TARİH BELLİ OLDU

4 Ağustos 2017 tarihinde kendi sitesinden sonuçların duyurulacağı sınav için bekleyenlerin zorlu bir süreçten geçtiğine kesin gözüyle bakılıyor. Sınavın zor mu yoksa kolay mı olduğu konusunda kararsız kalınsa da soru-cevaplarda bir değişiklik olmayacağı ve adayların puanlarının standart sapmalar kullanılarak hesaplanacağı duyuruldu.

KPSS ÖABT SINAV KAĞITLARI NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirilecektir. Her testte, örneğin Genel Yetenekte, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.