Dünya Obama'yı beklerken tartıştılar

Obama'yı beklerken tartıştılar

04.09.2016 - 14:35 | Son Güncellenme:

G20 Zirvesi için Çin'e giden ABD Başkanı Obama için havalimanında üst düzey güvenlik önlemi alan Çinli yetkililer ile Beyaz Saray yetkilileri arasında tartışma çıktı.

Obamayı beklerken  tartıştılar

Çin'de düzenlenen G20 Liderler Zirvesi kapsamında ülkeye giden ABD Başkanı Barack Obama, havaalanına ineceği sırada ABD'li ve Çinli yetkililer arasında gerginlik yaşandı.

Haberin Devamı

Obama'nın uçağı havalimanına inmeden önce geniş güvenlik önlemleri alan Çinli yetkililerden biri, Beyaz Saray yetkililerini ABD Başkanı'nın yanına yaklaştırmak istemedi. Obama'yla seyahat eden gazeteciler başkanın uçaktan inişini görmek için kanadın altında beklemeye başladı.

Ancak gazetecilerin yeterince uzakta durduğunu düşünmeyen Çinli yetkili, Beyaz Saray yetkilisiyle tartışmaya başlayarak, Amerikan basının alandan uzaklaşmasını istedi.

Sosyal medyada paylaşılan video da, Beyaz Saray yetkilisi olduğu söylenen bir kadın Çinli yetkiliye, bunun bir Amerikan uçağı ve gelenin ABD Başkanı olduğunu söylüyor. Çinli yetkili ise "Burası bizim ülkemiz, bu da bizim havalimanımız" diye yanıt veriyor.