Gündem Ocaklara ateş düştü

Ocaklara ateş düştü

11.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bingöl’de silahlı saldırı sonucu şehit olan Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Komiser Hüseyin Hatipoğlu, dün gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı

Ocaklara  ateş düştü

Bingöl’de önceki akşam uğradıkları silahlı saldırıda şehit olan Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Komiser Hüseyin Hatipoğlu, dün Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen törenle gözyaşları arasında memleketlerine uğurlandı.
Törene katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Bunu yapan hainlere karşı hep birlikte dimdik ayakta duracağız” dedi. Cenaze namazlarının ardından şehitlerin tabutları, merasim mangası tarafından omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı. Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin’in cenazesi Ankara’ya, Komiser Hüseyin Hatipoğlu’nun cenazesi memleketi Amasya’ya gönderildi.
Şehit Emniyet Müdür Yardımcısı Şahin’in (47) acı haberi Ankara Yenimahalle’deki baba evine ateş düşürdü. Baba Ahmet Şahin ve anne Cemile Şahin haberin ardından şok geçirdi. Şahin’in eşi Fatma, Harp Okulu’nda öğrenim gören oğlu Ahmet Akif (20), kızı Sena (15), küçük oğlu Yiğit Alp de baba evine getirildi. Şehidin cenazesi Kocatepe Camii’nde düzenlenen cenaze törenine TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da katıldı. Şehidin cenazesi Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

‘Paralelci’ suçlaması
17 ve 25 Aralık operasyonlarının ardından Bingöl’e tayin edilmişti. İki ay sonra Ak Parti Aydın vekili Ali Gültekin Kılınç, bir bölge gazetesine 3 yıl önce trafikte yaşanan bir olayla ilgili “Paralel polisler bana suikast düzenledi” iddiasında bulunmuş Şahin’i suçlayıcı ifadeler kullanmıştı.

Haberin Devamı

Yaren babasız kaldı

Şehit komiser Hüseyin Hatipoğlu’nun Amasya Hızırpaşa Mahallesi’ndeki “Şüheda” apartmanında oturan babası İlyas ve annesi Adeviye Hatipoğlu acı haberi alınca gözyaşı döküp sinir krizi geçirdi.
Ordu’da görev yaptığı sırada gazeteci Sibel Hatipoğlu ile tanışıp 3 yıl önce evlenen şehit komiser 1.5 yaşındaki Yaren’in babasıydı. Mutlulukları albümlerde kaldı. Şehit Hüseyin Hatipoğlu’nun bir sosyal paylaşım sitesindeki hesabında, şehitlerle ilgili yaptığı paylaşımlar da yürek burktu. 16 Eylül’de yaptığı paylaşımda, 16 Eylül 2012’de Bingöl Karlıova’da şehit düşen 8 polis memurunun fotoğraflarıyla taziye mesajı yayınladı. Şehit Başkomiser 8 şehidin fotoğrafının bulunduğu resmi 3 Ekim’de tekrar paylaştı.
Hatipoğlu geçtiğimiz 28 Eylül’de ise “Türk iç savaş çıkarsa ya olduğu yerde kalıp can verir ya da sancağı dikip yeni bir devlet kurar. Şerefli bir ölüm, dizleri üstünde yaşamaktansa daha makbuldür” diye yazdı.
Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ufuk Aras, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, şehit başkomiser Hüseyin Hatipoğlu’nun ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Şehidin cenazesi bugün toprağa verilecek.