Gündem Öcalan:?IŞİD’le sonuna kadar mücadele!

Öcalan:?IŞİD’le sonuna kadar mücadele!

22.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın İmralı’daki aile görüşmesine 3 yıl sonra ilk kez vasisi olan avukatı Mazlum Dinç de katıldı.

Öcalan:IŞİD’le  sonuna kadar mücadele


Mehmet Öcalan, ağabeyi Öcalan’ın mesajını Milliyet’e değerlendirdi. Mehmet Öcalan görüşmede ağabeyi Öcalan’ın, “IŞİD barbar bir örgüttür. Bütün bölge halkına karşı bir tehdit unsurudur. Kim bunları suvunursa yarın onların da başına bela olur. IŞİD barbar bir örgüttür. Nereye kadar giderse, hangi güç arkasında olursa olsun biz onla mücadeleye devam edeceğiz” dediğini aktardı.

3 yıl sonra görüştü
İmralı Adası’ndaki Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’nde tutulan Öcalan en son 27 Temmuz 2011 tarihinde avukatlarıyla görüşmüştü. Hüküm alması gerekçe gösterilerek bu tarihten sonra avukatları ile görüşmesi engellendi.
Üç yıl avukatları ile görüşme imkânı bulamayan Öcalan, yasal hakkını kullanarak avukatı Mazlum Dinç’i “Vasi” olarak tayin ederek görüşme talebinde bulundu. Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından olan Dinç üç yıldır avukatlık yapıyor. Dinç, dün Öcalan’la ilk kez avukatı olarak değil vasisi sıfatı ile görüşme imkanı buldu.
Öcalan’ın savunmasını yürüten Asrın Hukuk Bürosu yetkilileri, Avukat Mazlum Dinç’in İnfaz Kanunu’ndan kaynaklanan haktan yararlanarak “Vasi” olarak İmralı’ya gittiğini belirterek, bunun “avukat görüşmesi” olmadığını bildirdi.

Yazarlar