Gündem Odağınız iş hayatı olacak (Balık)

Odağınız iş hayatı olacak (Balık)

31.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

2015-2018 arasında iş hayatınızda sizi bağlayan yükümlülükleriniz var. Şansı, gelişmeyi ve zenginleşmeyi anlatan Jüpiter ise 11 Ağustos’a kadar Aslan burcunda kalarak, iş hayatına, çalışmaya ait konulara hareketlilik ve sizi geliştirebilecek olanaklar getiriyor.

Odağınız iş hayatı olacak (Balık)

BALIK BURCU - 20 Şubat - 20 Mart

Bu dönemde kaydadeğer gelişmeler ve mesleki konuları ilgilendiren sorumlulukların öne çıktığı görülmekte. 23 Aralık’ta Satürn’ün Yay burcuna ilerlemesi ile birlikte, hayat yönünüz açısından kritik değerlendirmeler ortaya çıkıyor. Özellikle yükselen burcu Balık olanlar açısından bu durum daha fazla sorumluluk yüklenmek ve gelecek yönünde ciddi düşünmek anlamına gelmekte. Mesleki konularda bir zirve noktasına ulaştığınız gibi, bazı kısıtlayıcı koşulların ve zorlayıcı engellerin de ortaya çıkması mümkün. Geçtiğimiz Temmuz ayından bu yana Satürn’ün etkisini hissetmeye başlamış olabilirsiniz. Şimdi önümüzdeki 2015-2018 sürecinde iş hayatınız, kariyeriniz ve tüm hedefleriniz açısından kritik kararlar ve sizi bağlayan yükümlülükleriniz var.
Uluslararası konular, uzaklar ya da medyaya, eğitim ve iletişim alanlarına ait konular içinde daha fazla sorumluluk almak durumunda kalabilirsiniz. Akademik sorumluklar dahi olabilir. Sorumluluklardan kaçmadığınız sürece problem yok ancak bir yandan da eski bağımsızlığınızı bir süreliğine de olsa geride bırakmak durumundasınız.

Haberin Devamı

HAREKETLİ BİR YIL
Şansı, gelişmeyi ve zenginleşmeyi anlatan Jüpiter 11 Ağustos’a kadar Aslan burcunda kalarak, iş hayatına, çalışmaya ait konulara hareketlilik ve sizi geliştirebilecek olanaklar getirmekte. Jüpiter’in bu transiti iş açısından boş kalmayacağınızı ve hatta bir sürü iş içerisinde olabileceğinizi de gösteriyor olabilir. İşle ilgili problemlerin de bu süreçte güçlü kişilerden destek alarak çözümlenmesi söz konusu olabilir. Yine de yılın ilk yarısında yapılması gereken bolca iş ve çaba olduğu anlaşılmakta. 11 Ağustos’tan sonra ise karşıt burcunuz Başak’a ilerleyecek olan Jüpiter yeni bir gelişme alanı açacak. Bu yeni süreçte ilişkilerin, evlilik ya da başkalarından gelebilecek imkân ve şansların arttığını görebileceksiniz. Belki pek çok şey elinizde olmayabilir ancak başkalarından gelen yeni teklifleri ve gelişme olanaklarının farkında olmalısınız. Bu süreçte evlilikler, iş ortaklıkları, anlaşmalar size değişik olanaklar sağlayabilir. Yabancılarla ilgili iş olanakları ve anlaşmalar da mümkün olabilir.
Bu dönemde, 2011 yılından beri burcunuzda ilerleyen Neptün de çok önemli temalar getirmekte. Neptün kişiyi hayallere götüren, idealize eden, çoğu zaman gerçeklerden koparan bir yöne sahiptir ama aynı zamanda yüksek bir yaratıcılık ve hassasiyet de getirir. Bu süreçte, Neptün çoğu zaman ne yaptığınız tam olarak sorgulamadan ilerleyebildiğinizi ve kendinizi akışa bırakabildiğiniz de gösteriyor. Belki de yaptıklarınızla sadece kendinizi değil, başkalarını da yakından etkileyebiliyorsunuz.

Haberin Devamı

GÜÇLENDİRİCİ İMKÂNLAR
Eğer 24-28 Şubat doğumlu bir Balık iseniz, bu süreçte Neptün’ün ayakları yere kesen etkisi altındasınız demektir. Bu yıl gerek iş hayatında, gerekse hedeflerinizle ilgili konularda dağınıklık, gerçeklerden uzaklaşma, kendinizi akışa bırakma söz konusu. Yaratıcı uğraşlar geniş bir algı ve hassasiyet getirmekte. Ancak dikkat edin, Zira Satürn de Yay burcuna girerek, yeni sorumlulukların ve gerçeklerin önem kazanacağını göstermekte. Özellikle yılın ikinci yarısında bu temalar önemli karmaşalara ve huzursuzluklara, yanılgı ve aldanmalara neden olabilir. Sizi tatmin eden şeyler olsa da, daha sorgulayıcı ve gerçekçi olmaya bakmalısınız. Aksi halde kurban haline gelebilirsiniz.
2008 yılından bu yana iş hayatında sizi geliştiren ve güçlendiren koşullar da var. Bu süreçte, gelecek planlarınızda ve mesleki alanda daha örgütlü, planlı ve sistemli olabiliyorsunuz. 2015 yılında özellikle 3-6 Mart doğumlu olan Balık’lar Pluton’ün güçlendirici imkânlarından yararlanabilirler. Önemli kişilerle bir araya gelmek, ciddi takım çalışmaları içerisinde olmak, başkalarından güç almak konularında daha başarılı olabilirler.
2015 yılında Güneş tutulmaları Başak-Balık ekseninde gerçekleşeceği için, bu yılınızda kişisel konularda, sağlıkta ve ortaklaşa alanda bazı ani gelişmeler gündeme gelebilir. 20 Mart’taki güneş tutulması sırasında sağlığınıza ve kişisel konulara odaklanmanız gerekebilir, 13 Eylül’deki Güneş tutulması ise evlilik, anlaşmalar ve ortaklı işler açısından geliştirici koşullar getirmekte.
4 Nisan’da Terazi burcunda gerçekleşecek Ay tutulması sırasında, miras, eşinizin para durumu ve borç alacaklar açısından yeni imkânlar söz konusu olabilirken, 28 Eylül’deki Ay tutulmasında harcamalarınıza, kişisel birikimlerinize ve işle ilgili gelişmelere daha çok özen göstermelisiniz.

Haberin Devamı

İŞ, PARA VE KARİYER

Haberin Devamı

Önümüzdeki 2,5 yıllık dönemde Satürn’ün kariyer evinize ilerlemesi önemli sorumluluklar ve bu alana çok daha ciddi şekilde bakmanızı gerektirecek koşullar getirmekte. Adeta bir zirvede gibisiniz. Ancak zirvede kalmak her zaman yorucudur. 2015-2018 yılları arasında mesleki alanda yoğun çaba sarf edeceğiniz görülmekte. Son iki yılda kazanmış olduğunuz önemli tecrübelerden de yararlanabilirsiniz. Bu dönemde iş ortamında üstlerinizle ilgili alanda daha dikkatli olmanız gerekiyor zira sürekli test altındasınız. Kimi zaman çalıştığınız alandaki gelişmeler, dışsal koşullar bazı sınırlamalar ve tecrübeler de getirecek olabilir. Tüm bunlarında yanında, 2018’e kadar olan süreçte kariyerinizle ilgili ciddi seçimler ve değişikliler yapma gereği duyabilirsiniz.

Yine de 11 Ağustos’tan sonra başlayacak süreçte, özellikle ortaklıklar, yabancılarla bağlantılı süreçler iş hayatında yeni alternatiflerin de var olacağını göstermekte. Yılın ikinci yarısında önemli tekliflerle ve ortaklı koşullarla karşılaşabilirsiniz.

Bunun yanında, eğer 24-28 Şubat doğumlu iseniz bu dönemde kariyer ve meslek alanında önemli dağınıklıklar ve belirsizlikler söz konusu olabilir. Eğer bugünlerde doğmuş iseniz ne yapmak istediğiniz konusunda çok fazla soru işareti ve karmaşa içerisinde de olabilirsiniz.

Bu yıl belirli dönemlerde enerjinizi değişik alanlara odaklayabileceğiniz durumlar var. 12 Ocak’a kadar bazı belirsizlikler olsa da 12 Ocak- 20 Şubat arasında son derece aktif olabileceğiniz durumlar içerisindesiniz. Bu dönemde enerjinizi akılcı yönde ve planlı şekilde kullanmaya bakın. Dikkat çekici adımlar atabilir, başlangıçlar içerisinde olabilirsiniz.

20 Şubat-31 Mart arasında iş ve para konularına daha cesur ve girişken şekilde odaklanabilir, iş hayatınız açısından gayretli olabilirsiniz.

31 Mart- 12 Mayıs arasında çevresel değişiklikler, görüşmeler, içerisinde paranın ve gayrimenkullerin söz konusu olabileceği çabalar içerisinde olabilirsiniz.

12 Mayıs- 24 Haziran arasında bazı bocalamalar, stresler ve çabalar var ancak bu dönemde yakın çevreniz ve ailevi konular yüzünden işle ilgili hedeflerinizden bir parça uzak düşebilirsiniz.

24 Haziran- 9 Ağustos arasında son derece gayretli ve daha odaklısınız. Bu dönemde kendinizi ortaya koyabileceğiniz hedefleriniz ve enerjiniz de var. Spekülatif konular ya da riskli işler de gündeme gelebilir.

9 Ağustos-25 Eylül tarihleri arasında sizi iş ortamında yorup zamanınızı alacak çok uğraş içerisinde olabilirsiniz. Bu dönemde altınızda çalışanlarla ya da organizasyonel konularla ilgili daha fazla çaba sarf etmeniz gerekebilir.

25 Eylül-12 Kasım arasında vites yükseltiyor ve hızlanıyorsunuz. Bu dönemde işbirlikleri ve ortaklı konularda aktif olmanız beklenebilir.

12 Kasım sonrasında ise finansal konulara, borç alacak işlerine ve ekstra harcamalara özellikle dikkat etmelisiniz.

Haberin Devamı

EVLİLİK VE İLİŞKİLER

Bu yıl özellikle yılın ikinci yarasında evlilik ve aşk hayatınıza yönelik koşulların daha olumlu bir yön çizeceği görülmekte. 11 Ağustos’tan itibaren evlilik evinize girecek ve burada 1 yıl boyunca kalacak olan Jüpiter pek çok açıdan vaadedici görülmekte. Yeni insanlar, yabancılar ve uzaklarla ilgili imkânlar da karşınıza çıkabilir. Bu arada 24-28 Şubat doğumlu Balık’lar aşk hayatında bazı kafa karışıkları ve hayaller içerisinde olabilecekleri için bu alanda daha gerçekçi olma ihtiyacı içerisinde olabilirler.
Yıl boyunca aşk hayatınızın değişiklikler gösterebileceği zamanlar şöyle: 27 Ocak-20 Şubat arasında aşkta, keyifli konularda, arkadaşlıklarda son derece şanslısınız. Benzer şekilde, 8 Mayıs-5 Haziran, 5- 30 Aralık arasında da olumlu ve akıcı gelişmeler söz konusu.
Bu yıl Venüs’ün geri harekette olacağı 25 Temmuz-6 Eylül arasında, özellikle 19-31 Temmuz döneminde evlilik ya da nişan gibi önemli kararlarda çok dikkatli olmak gerek. Venüs’ün gerileyecek olması kararsızlıklara, fikir değişikliklerine ve soğukluklara yol açabilir.
2015’te ayrıca 11 Nisan-8 Mayıs, 8 Ekim-8 Kasım arasında ilişkilerinizde aktif olabileceğiniz zamanlar var ancak bu dönemlerde çift durumlar, kararsızlıklar ve karışıklıklar da söz konusu olabilir.

SAĞLIK

24-28 Şubat tarihleri arasında doğmuşsanız, Neptün transiti altında bedensel zayıflıklar, ilaç kullanımı ve bağışıklık zayıflığı söz konusu olabilir. Bu yıl sağlığınıza daha fazla özen göstermeniz gerekiyor. Satürn transiti altında dengenizi zorlayabilirsiniz. Özellikle 12 Mayıs-24 Haziran ve 9 Ağustos-25 Eylül tarihleri arasında ortaya çıkan koşulları, zayıflıkları ihmal etmemelisiniz.

Merkür gerilemesi neler getirecek?

Merkür’ün geri döndüğü dönemlerde iletişimde aksamalar, yavaşlamalar, yanlışlıklar, yeniden düşünülmesi gereken koşullar, anlaşmalarda zorlanmalar, iletişimsizlik, yolculuklarda aksilikler, gecikmeler, teknik aksamalar daha çok yaşanabilir. Tekrarlara hazır olmak gerekir.
Bu yıl Merkür’ün Saka burcunda gerileyeceği 21 Ocak- 11 Şubat, İkizler burcunda gerileyeceği 19 Mayıs- 12 Haziran ve Terazi burcunda gerileyeceği 17 Eylül- 9 Ekim tarihleri arasında yukarıda sözü edilen konulara daha fazla dikkat edelim. Özellikle, 21 Ocak- 11 Şubat döneminde, bazı elde olmayan konular, sosyal koşullar, gizli nedenler, dedikodular; 19 Mayıs- 12 Haziran döneminde, ev ve yerleşime ait gelişmeler, ailevi durumlar; 17 Eylül- 9 Ekim döneminde, ortaklı konular, eşinizin durumu, miras ya da borç alacak durumlarına ait gelişmeler daha sık gündeme gelebilir.

Yükselen burcunuza göre

Yükselen KOÇ: Özellikle 20 Şubat-31 Mart döneminde önemli adımlar, başlangıçlar söz konusu. Aşk, zevk veren konular ve çocuklarla ilgili gelişmeler 11 Ağustos’a kadar daha keyifli olabilir. Yılın ikinci yarasında mesleki açıdan daha meşgul ve aktif olabilirsiniz. İş yükünüz artabilir.

Yükselen BOĞA: Yılın ilk yarısında evde ve ailevi konularda olumlu gelişmeler beklenebilir. 31 Mart-12 Mayıs arasında pek çok konuda daha girişken olmak durumundasınız. Yılın ikinci yarısında, 11 Ağustos’tan sonra aşkta ve çocuklarla ilgili konularda daha keyifli olabileceksiniz.

Yükselen İKİZLER: İlişkilerinizde göstereceğiniz ciddiyet kalıcı sonuçlar verecek. Evlilik ve ortaklıklar alanında da gerçekçi olmak durumundasınız. 12 Mayıs -24 Haziran arasında dikkat çekici adımlar atabilirsiniz. Yılın ikinci yarısında ev ve ailenize yönelik olumlu gelişmeler beklenebilir.

Yükselen YENGEÇ: Bu yıl 24 Haziran-9 Ağustos arasında önemli girişimler ve sizi mücadeleci kılan koşullar var. 20 Şubat-31 Mart arasında iş hayatında daha atılgansınız. Yılın ilk yarısında paranızı çarçur etmeden kullanmaya bakmalısınız. Yılın ikinci yarısında çevresel değişiklikler, eğitsel uğraşlar açısında güzel fırsatlar var.

Yükselen ASLAN: 20 Şubat-31 Mart tarihleri arasında cesaret göstererek ufuklarınızı geliştirecek yeni fırsatlar elde edebilirsiniz. Yılın ilk yarısında 11 Ağustos’a kadar son derece şanslısınız. Yılın ikinci yarısında aşkta fazla gerçekçi olmaya başlayabilirsiniz.

Yükselen BAŞAK: Yılın ilk yarısında iş hayatında beklemeler ve belirsizlikler olabilir. Bu nedenle daha sabırlı olmanız gerekiyor. 2 Mayıs-24 Haziran arasında kariyer konularında zirve söz konusu. 2015-2018 arasında hayatınızda yeni kapılar açılacak.

Yükselen TERAZİ: 20 Şubat-31 Mart arasında vites yükseltiyorsunuz. Yılın ilk yarısında sosyal olaylarda, arkadaşlıklar içerisinde daha canlı olabilirsiniz. 24 Haziran- 9 Ağustos döneminde mesleki alanda ve eve, aileye ait konularda daha önlemci olmanız gerekebilir. 11 Ağustos sonrasında iş hayatında bazı beklemeler, sabırlı olunması gereken koşullar doğabilir.

Yükselen AKREP: Satürn yükselen burcunuzdan ayrılırken rahatlıyor, hafifliyorsunuz. 2015-2018 yılları arasında para durumunuzu, kazançlarınızı daha ciddi biçimde ele alabilirsiniz. 20 Şubat-31 Mart arasında iş ortamında daha çok çaba sarfetmek gerekebilir. Yılın ikinci yarısında grup çalışmaları iş hayatınız açısından geliştirici olabilir.

Yükselen YAY: 2015-2018 arasında kişisel planda yapacağınız değişiklikler sayesinde hayata daha gerçekçi bakabilirsiniz. Kariyer açısından da kararlı bir dönem başlamakta. Yılın ikinci yarısını mesleki konularda daha iyi bir pozisyon bulmak için kullanabilirsiniz.

Yükselen OĞLAK: Kariyer konularında elde olmayan koşullar yüzünden akışta kalmak durumundasınız. 31 Mart-12 Mayıs arasında aşkta ve sevdiğiniz konularda tutkulu olabilirsiniz. Yılın ikinci yarısında akademik alanda, yabancılarla ilgili konularda ve işe ait uğraşlarda yolculukların önemi artabilir.

Yükselen SAKA: Son iki yıldır kariyer hedefleriniz ve sorumluluklarınız açısından oldukça baskı gördünüz ve yoruldunuz. 2015-2018 arasında daha dengeli ve ümitli olabileceğiniz, yapıcı koşullar var. Bu dönemde ortaklıklara, evlilik konusuna daha dikkatle yaklaşmalısınız.

Yükselen BALIK: Önümüzdeki yıllarda mesleki alanda önemli sorumluluklar ve yükler söz konusu olacak .12 Ocak -20 Şubat arasında önemli girişimler, başlangıçlar var. Yılın ikinci yarasında ilişkilerden, evlilik ve ortaklıklardan gelebilecek şanslar artmakta. 12 Mayıs-24 Haziran arası ev ve yerleşimde hızlı değişiklikler yaşayabilirsiniz.