Ekonomi Odeabank’a 2 yeni ortak

Odeabank’a 2 yeni ortak

28.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Uluslararası Finans Kurumu, IFC Finans Kurumları Büyüme Fonu ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Odeabank’ın 1 milyar TL’lik sermaye artırımına katılarak bankaya hissedar oluyor

Odeabank’a  2 yeni ortak

Dünya Bankası Grubu’nun üyesi Uluslararası Finans Kurumu (IFC), IFC Finans Kurumları Büyüme Fonu (IFC FIG Fonu) ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Lübnan merkezli Bank Audi’nin Türkiye’deki iştiraki Odeabank’ın 1 milyar liralık sermaye artırımına katılarak Banka’ya ortak oluyor.

Haberin Devamı

Odeabank’tan yapılan açıklamaya göre, Odeabank’ın sermaye artırımına IFC 110 milyon dolara, EBRD ise 90 milyon dolara eşdeğer Türk Lirası katkı sağlıyor ve IFC’nin toplam 110 milyon dolarlık katkısının 38.5 milyon dolarlık kısmı IFC FIG Fonu tarafından sağlanıyor.

Odeabank’ın toplam 1 milyar liralık sermaye artırımının kalan bölümü de ana hissedar Bank Audi ile birlikte, önde gelen Orta Doğu’lu yatırımcılar tarafından temin edilecek. Sermaye artırımı sonrasında Bank Audi, yüzde 75’in üzerinde pay ile Odeabank’ın en büyük hissedarı olmaya devam edecek.

Sıfırdan başarı...

Sermaye artırımı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) onayı gibi yasal mevzuatın öngördüğü onaylara ve diğer mutat koşullara bağlı olarak tamamlanacağı belirtilen açıklamada, “Sermaye artırımının sağlayacağı ek finansal imkanlar Odeabank’ın, Türkiye’deki reel sektöre sağladığı finansmanı genişletmesine, büyük ölçekli altyapı projelerini fonlamasına ve küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) ihtiyaç duydukları finansmana daha kolay ulaşmalarını sağlamasına katkıda bulunacak” denildi.

Haberin Devamı

Bank Audi Grup CEO’su ve Odeabank Yönetim Kurulu Başkanı Samir Hanna, “EBRD, IFC ve diğer yatırımcılara, Odeabank’taki yeni ortaklarımız olarak hoş geldiniz’ diyoruz.

Odeabank’ın büyük ümit vaat eden Türk bankacılık piyasasındaki yeni büyüme safhasını heyecanla bekliyoruz. Son yıllarda Türk bankacılık sektöründe gerçekleşen en büyük sermaye artırımı olan 1 milyar TL’lik bu sermaye artırımı, Bank Audi’nin, Odeabank ile Türkiye’de gerçekleştirdiği sıfırdan yatırımın başarısının bir ispatı niteliğindedir” dedi.

‘KOBİ’leri destekleyeceğiz’

Odeabank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Özkaya, “IFC ve EBRD gibi iki saygın ve prestijli kuruluşun, diğer yatırımcılarla birlikte Odeabank’a duydukları güven, bizim için büyük önem taşıyor ve bizi yüreklendiriyor” dedi.
Özkaya şunları söyledi:

“Bu sermaye artırımı ile Türkiye ekonomisinin gelişimine katkıda bulunacak altyapı yatırım ve projelerine kredi desteğimizi arttırma olanağı bulacağız. Bu özsermaye yatırımı aynı zamanda Türkiye’deki istihdamın yüzde 70’ini oluşturan ancak kredilerin sadece yüzde 30’undan faydalanabilen KOBİ’lere destek vermemizi sağlayacak. Şube ağımıza, dijital bankacılık kanallarımıza ve teknolojiye yatırım yaparak, yüksek rekabete sahip Türk bankacılık piyasasının ilk 10’undaki en genç banka olarak, kurumsal, ticari, KOBİ ve bireysel müşterilerimize en yüksek kalitede hizmet vermeyi sürdüreceğiz.”