Anadolu Kulüpleri Gaziantep Büyükşehir Belediyespor - Adana Demirspor: 0-2

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor - Adana Demirspor: 0-2

22.02.2016 - 21:30 | Son Güncellenme:

PTT 1. Lig'in 22. hafta son maçında Adana Demirspor deplasmanda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u 2-0 yendi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor - Adana Demirspor: 0-2

PTT 1. Lig'in 22. hafta kapanış maçında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile Adana Demirspor karşı karşıya geldi.

Haberin Devamı

Kamil Ocak Stadı'nda oynanan mücadelede Adana Demirspor 9 kişi kalan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u Mickael Pote'nin attığı gollerle deplasmanda 2-0 mağlup etti.

Bu sonucun ardından ligde Adana Demirspor 38 puanla 4. sıraya yükseldi, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ise 31 puanla 8. sırada kaldı.

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: 0 - ADANA DEMİRSPOR: 2

Stat: Kamil Ocak
Hakemler: Emre Malok, Erkan Akbulut, Esat Sancaktar

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor: Stackhowiak, Yenal Tuncer, Raspopovic, Serkan Yanık, Erkam Reşmen, Litsingi (Dk. 8 Ahmet Sabri Fener), Murat Yıldırım, İshak Çakmak (Dk. 63 Gökhan Sazdağı), Wadji, Kojic (Dk. 82 Yasin Ozan), İskender Alın
Teknik Direktör: Vedat Özsoylu

Haberin Devamı

Adana Demirspor: Fevzi Elmas, Attamah, Şenol Can, Onur Akbay, Mehmet Ozan Tahtaişleyen, Ferreira, Tiago, Hüseyin Kala (Dk. 71 Kenan Özer), Moro (Dk. 64 Anıl Taşdemir), Pote, Burak Çalık (Dk. 82 İbrahim Dağaşan)
Teknik Direktör: Osman Özköylü

Goller: Dk. 32 (penaltıdan) ve 90+3 Mickael Pote (Adana Demirspor)
Kırmızı Kartlar: Dk. 5 Adam Stachowiak, Dk. 31 Murat Yıldırım (Gaziantep Büyükşehir Belediyespor)
Sarı Kartlar: Dk. 76 İskender Alın (Gaziantep Büyükşehir Belediyespor); Dk. 50 Mehmet Ozan Tahtaişleyen, Dk. 60 Ibrahim Moro (Adana Demirspor)

MAÇIN ARDINDAN

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor cephesi

PTT 1. Lig takımlarından Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un teknik sorumlusu Vedat Özsoylu, gördükleri iki kırmızı kartın ardından Adana Demirspor'a 2-0 mağlup olduklarını söyledi. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Özsoylu, karşılaşmanın hakemi Emre Malok'un 5. dakikada niyetini ortaya koyduğunu öne sürerek, "Bu tür önemli maçlara daha deneyimli hakemleri vermelerini rica ediyorum. Çünkü böyle maçlar telafisi olmayan maçlardır" dedi. Kaleci Stackhowiak'ın 5. dakikada kırmızı kart gördüğü pozisyonda iki oyuncunun kaleye yakın olduğunu vurgulayan Vedat Özsoylu, şunları söyledi:

"En azından sarı kart gösterebilirdi. Adana Demirspor’un hakemlerin yardımına ihtiyacı yok. Biz mücadele veriyoruz. Bizim bir hedefimiz var. Fakat canla başla mücadele eden bir takımı geriye düşürdüler. Ondan sonra yine rakibe pas yaptılar. Ayağa pas yaparak oyunu bitirmeye çalıştılar. İki kişi eksik olarak yine de çocuklar iyi mücadele ettiler. Mücadelelerinden dolayı kutluyorum. Hakemleri de artık kendi vicdanlarına bırakıyorum. Hedefimize de ulaşacağız."

Haberin Devamı

Adana Demirspor cephesi

Adana Demirspor Teknik Direktörü Osman Özköylü ise rakibin 9 kişi kalmasının avantajını kullanmakta zorlandıklarını dile getirdi. Rakibin 9 kişi kalması ve kazandıkları penaltıyla bir avantaj yakaladıklarını belirten Özköylü, şunları kaydetti:

"Ben bu sezon için takımımın ilk defa bu kadar dağınık ve isteksiz bir oyun oynadığını gördüm. Belki rakibin 9 kişi kalması etkiledi. Bizim de motivasyonumuzu düşürdü, rahatlığa sevk etti. Bu bizim için iyi bir şey değil, kendi aramızda konuşucağız. Ancak kalitemizi böyle bir maçta çok daha iyi bir şekilde yansıtmamız gerekiyordu. Elimizdeki oyuncuların çok daha etkili oynaması gerekiyordu. Üç puan çok önemli ama oyun ve mücadele anlamında takımımdan memnun olduğumu söyleyemem."

Yazarlar