İzmir ÖDEMİŞ ÖYKAM'DAN İKİ KİTAP DAHA

ÖDEMİŞ ÖYKAM'DAN İKİ KİTAP DAHA

07.07.2014 - 20:18 | Son Güncellenme:

.

ÖDEMİŞ ÖYKAMDAN İKİ KİTAP DAHA

Ödemiş Belediyesi Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi (ÖYKAM) bünyesinde yayımlanan iki kitap daha satışa sunuldu.
Açıldığı günden bu yana sürekli gelişen müze, arşiv ve uzmanlık kütüphanesiyle ulusal ve bölgesel ölçekte dikkatleri üzerine çeken Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi (ÖYKAM) akademik yayınlarına da devam ediyor. Bu bağlamda ÖYKAM, Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim görevlilerinden Şükrü Tül ile Ege Üniversitesi’nde yüksek lisans öğrencisi ve ÖYKAM çalışanı Tülay Gül’ün yazdığı iki kitabı satışa sundu.
Yayımladığı akademik kitapların sayısı 11’e ulaşan ÖYKAM, Türkiye’de akademik yayın yapan sayılı kent müzelerinden biri oldu. Okuyucular ÖYKAM yayınlarına müzenin web sitesinden (www.oykam.org) veya internet üzerinde satış yapan sitelere sipariş vermek suretiyle ulaşabiliyor.
Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Müzecilik Bölümü’nde görevli olan Şükrü Tül’ün kaleme aldığı Artemis Yolu Üstünde İlkçağ Kenti Hypaipa isimli kitap (7.5 TL); Küçük Menderes Vadisi içindeki antik bir yerleşim merkezi olan Ödemiş yakınlarındaki Hypaipa (Günlüce Köyü) kentinin tarihi, yazıtları ve sikkelerini ele alıyor.
Ege Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Programı öğrencisi ve ÖYKAM çalışanı Tülay Gül’ün kaleme aldığı Doğumundan Hariciye Vekilliğine M. Şükrü Saracoğlu (1887-1938) isimli kitap (7 TL) ise, bir yazın türü olarak biyografi üzerine teorik bilgiler verdikten sonra, Ödemişli Başbakan Şükrü Saracoğlu’nun doğumundan Hariciye Vekilliğine uzanan yaşam öyküsüne ışık tutuyor.