İzmir Ödemiş'teki ÇED toplantısı üçüncü kez iptal edildi

Ödemiş'teki ÇED toplantısı üçüncü kez iptal edildi

30.06.2015 - 14:22 | Son Güncellenme:

İzmir’in Ödemiş ilçesinde, altın ve gümüş madeni kurulmasına ilişkin yankılar devam ederken, iki kez engellenen ve üçüncü kez tarih verilen Çevre Etkileşim Değerlendirme (ÇED) toplantısı yine iptal edildi.

Ödemişteki ÇED toplantısı üçüncü kez iptal edildi

İzmir’in Ödemiş ilçesinde, altın ve gümüş madeni kurulmasına ilişkin yankılar devam ederken, iki kez engellenen ve üçüncü kez tarih verilen Çevre Etkileşim Değerlendirme (ÇED) toplantısı yine iptal edildi.
Altın gümüş madeninin açılmasına tepki gösteren vatandaşlar tarafından iki kez engellenen Çevre Etkileşim Değerlendirme (ÇED) toplantısı için yeni bir tarih belirleyen Çevre Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü, toplantıyı üçüncü kez iptal etmek zorunda kaldı. 7 Temmuz 2015 tarihinde Efe Toplu Konut Düğün Salonunda düzenlenmek istenen toplantı için, Efe Toplu Konut Kooperatifi düğün salonunu kiralamak istemedi. Toplantı için yer sorunu yaşayan müdürlük, sitesinden ilan ettiği belgeyi ise yayından kaldırdı. Çevre Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü’nün yeni bir yer arayışına girdiği ve önümüzdeki günlerde ÇED toplantısı için tarihin belirleneceği öğrenildi.
Küçükmenderes Havzası Tarih ve Doğa Katliamına Hayır Platformu (HAVZA PLAT) üyeleri ise, konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. HAVZA PLAT dönem sözcüsü Mehmet Taşlı, mücadelelerini sürdüreceklerini ifade ederek, "ÇED toplantısını 7 Temmuz’da Efe Konut Düğün Salonunda saat 14.00’te yapılacağını Çevre Şehircilik Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü ilanlar bölümünde tespit etmiştik. Bundan sonra HAVZA PLAT üyeleri ve bileşenleri olarak bu toplantının yerini iptal edilmesi yönünde Efe Konut Kooperatifi yönetimi ile görüşülmüş ve toplantının yapılamayacağına dair karar alınmıştır. Bakanlık İzmir İl Müdürlüğü sitesinden ÇED bilgilendirme toplantısı duyurusu kaldırılmıştır. Bozdağlar için küçükmenderes Ödemiş ve tüm doğaseverler için bu durumun kesinlikle çok önemli bir konu olduğunu söyleyebiliriz" dedi.