Eğitim ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü'nde Yüksek Lisans Şansı

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü'nde Yüksek Lisans Şansı

23.05.2013 - 09:41 | Son Güncellenme:

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu, önümüzdeki akademik yılda üç farklı yüksek lisans programına öğrenci kabul edecek.

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsünde Yüksek Lisans Şansı

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nun resmi internet sitesinden başvuru yapılabilen “Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler”, “Sürdürülebilir Çevre ve Enerji Sistemleri” ile geçtiğimiz akademik yılda ilk kez öğrenci kabul eden “İngilizce Dili Öğretimi” lisansüstü programlarına başvurular için son tarih 1 Ağustos 2013.

Haberin Devamı

“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler” yüksek lisans programı, bu alanda yüksek lisans yapmak isteyenlere geniş bir yelpazeden hitap eden bir program. Programa özel ilgi duyabilecekler arasında siyaset bilimi, tarih, uluslararası ilişkiler, ekonomi mezunları ile kalkınma alanında deneyimi olanlar ve ulusal ya da uluslararası örgütlerde çalışmış olanlar bulunuyor. Siyaset Bilimi ve Uluslar arası İlişkiler yüksek lisans programının eğitim dili İngilizce ve eğitim süresi 2 yıl.

İlk öğrencilerini Eylül 2010’da kabul ederek eğitim vermeye başlayan “Sürdürülebilir Çevre ve Enerji Sistemleri” programı da disiplinler arası bir yaklaşım. “Sürdürülebilir Çevre ve Enerji Sistemleri” yüksek lisans programı, sadece Kıbrıs adasında değil bulunduğumuz coğrafyada da, “ilk” olma özelliği taşıyor. Programda, “Yaşamsal Üçlü” olarak nitelendirilen “çevre-enerji-su” kaynakları konularında eğitim verilirken sosyal projelere de destek veriliyor. Programın en dikkat çeken özelliği olarak hem sosyal bilimlerden hem de fen bilimlerinden öğrenci kabul etmesi gösteriliyor. Sürdürülebilir Çevre ve Enerji Sistemleri yüksek lisans programının da eğitim dili İngilizce ve süresi 2 yıl.

Haberin Devamı

“İngilizce Dili Öğretimi” yüksek lisans programı, İngilizce öğretiminin kalitesini yükseltmeyi hedefliyor. Bu programa katılan adaylar, ilgilendikleri ve merak ettikleri konularda bilimsel araştırma yapmalarını sağlayacak derin bir araştırma bilgisine sahip oluyorlar. Buna ek olarak, İngilizce dil öğretiminde ölçme ve değerlendirme, materyal geliştirme ve İngilizce öğretmeni yetiştirme gibi pratik konularda bilgi ve becerilerini geliştirerek İngilizce dili öğretimi alanında uzmanlaşıyorlar. Süresi 2 yıl olan programın birinci yılında teorik ve uygulamalı dersler alınıyor, ikinci yıl ise tez çalışması yapılıyor. İngilizce Dili Öğretimi Yüksek Lisans Programından başarı ile mezun olan öğrenciler, İngilizce Dili Öğretimi Uzmanı ünvanını alıyorlar.