Ordu ODÜ’YE MERKEZİ KÜTÜPHANE

ODÜ’YE MERKEZİ KÜTÜPHANE

24.02.2015 - 18:27 | Son Güncellenme:

.

ODÜ’YE MERKEZİ KÜTÜPHANE

Ordu Üniversitesi’nde (ODÜ) uluslararası standartlarda bir ‘Merkezi Kütüphane’ ve ‘Okul Öncesi Eğitim Merkezi’ için düğmeye basıldı.
Hayata geçirilecek olan her iki projenin yapımı için Ordu’nun tanınmış başarılı iş adamlarından Onur Taahhüt Taşımacılık ve Tic. Ltd. Şti. Firması sahipleri Onur Çetinceviz ve İhsan Çetinceviz sponsorluklarını, gerçekleşen imza töreniyle resmiyete döktüler.
Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ile Onur Taahhüt Taşımacılık ve Tic. Ltd. Şti. firma sahipleri Onur Çetinceviz ve İhsan Çetinceviz arasında 18.02.2015 tarihinde imzalanan protokol çerçevesinde Çetinceviz ailesi, ODÜ bünyesinde hayata geçirilecek olan Merkezi Kütüphane ve Okul Öncesi Eğitim Merkezi’nin yapım maliyetlerinin tamamı için toplam 7.5 milyon TL’lik bir destek sağladı.
ODÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı denetiminde yakın zamanda ihalesi yapılacak olan her iki projenin 600 günde bitirilerek hizmete sunulması hedefleniyor.
24 SAAT HİZMET VEREN MERKEZİ KÜTÜPHANE BİNASI
Taban alanı 2038 metrekare toplamda ise 5 bin 47 metrekare kapalı alanda yapımına başlanılacak olan ODÜ Merkezi Kütüphane, teknolojik çağın gereklerine uygun olarak son derece kullanışlı, modern ve şık bir bina olarak tasarlandı.
İki kat olarak planlanan merkezi kütüphane, dijital kütüphane, güncel süreli yayınlar, sergi alanı fuaye alanı, sinema salonu, kafeterya, okuma salonları, nadir eserler bölümü ile grup ve bireysel çalışma salonlarından oluşacak. 24 saat tüm öğrenci, akademisyen ve idari personele açık olacak olan Merkezi Kütüphane içerisinde ayrıca öğrenciler için dinlenme alanları da bulunacak.
TAM DONANIMLI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM MERKEZİ
Taban alanı bin 48 metrekare kapalı alanı ise Bin 450 metrekare olarak planlanan Okul Öncesi Eğitim Merkezi ise belirli yaş aralığındaki geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın her türlü ihtiyaçları dikkate alınarak planlandı.
Çocukların sosyal, bedensel, bilişsel alanlarda gelişimlerine yardımcı olmak ve çocukları ilköğretime hazırlamak amacıyla hizmet verecek olan Okul Öncesi Eğitim Merkezi içerisinde; grup odaları, gözlem odaları, sergi ve fuaye alanı, yemekhane, dinlenme odaları, oyun odaları, sanat atölyeleri ile bireysel görüşme odaları yer alacak. Bahçe düzenlemeleri kapsamında ise çocukların tarımsal ürün yetiştirebilecekleri hobi bahçesi, hayvanat bahçesi, oyun alanı, oyun parkı, kum havuzu, dinlenme alanları, satranç köşesi de çocukların hizmetine sunulacak.
“GELECEĞE YATIRIM”
Çetinceviz ailesinin örnek davranışı karşısında memnuniyetini dile getiren ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, bu iki projenin üniversite için hayırlı olmasını temenni ederek projenin sponsoru olan Onur Taahhüt Taşımacılık ve Tic. Ltd. Şti. Firması yöneticileri Onur Çetinceviz ile İhsan Çetinceviz’e teşekkür etti. Yarılgaç, şöyle konuştu: “Cumhuriyet yerleşkesi alanımızda; Ziraat Fakültesi, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi’nde gerçekleşen çalışmalara yenilerini de ekleyerek ODÜ’deki büyümeyi sürdürüyoruz. Bu doğrultuda yaklaşık 2000 m2 alana kurulacak olan Merkezi Kütüphanemiz ve yaklaşık 1000 m2 alanda faaliyet gösterecek olan Okul Öncesi Eğitim Merkezi binamız için gerekli görüşmeleri gerçekleştirdik. 2015 çalışmalarımız içinde yer edinen her iki binamızın da yapımını üstlenen Çetinceviz ailesine eğitime sunduğu büyük katkılar dolayısıyla şükranlarımı sunarım. Unutmayalım ki; Üniversitemizin büyüyüp gelişmesi adına yapılan her destek, geleceğe yatırımdır.”