İzmir Ödüllü Oyun Aliağa'da Sahnelendi

Ödüllü Oyun Aliağa'da Sahnelendi

14.07.2017 - 18:29 | Son Güncellenme:

.

Ödüllü Oyun Aliağada Sahnelendi

Kadının yaşam hakkı duyarlılığını trajikomik bir dille anlatan ‘Kız Yemek Yapmadık Yine Dayak Yiyeceğiz’ adlı tiyatro oyunu Aliağa’da sahnelendi.
Aliağa Belediyesinin "Parkta, Sokakta, Sanat Aliağa’da" etkinlikleri kapsamında sahnelenen ‘Kız Yemek Yapmadık Yine Dayak Yiyeceğiz’ adlı oyunda Tüpraş Sosyal Etkinlik Kulübü (SEK) oyuncuları Semra Bakkaloğlu ve Ebru Turan rol aldı. Aliağa Belediyesi Açık Hava Tiyatrosunda vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle izlenen ödüllü oyunun yönetmenliğini ise Aliağa Belediyesi Sanatevi (ASEV) Tiyatro Eğitmeni Demet Saka yaptı.
Kadın erkek eşitsizliğine eleştirel bir penceren yaklaşan oyunda, kadının yaşam hakkı duyarlılığını trajikomik bir dille anlatıldı. Sanatseverler tarafından ayakta alkışlanan oyunun sonunda sahneye çıkan Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Özkurt, Tüpraş SEK oyuncularına teşekkür çiçeği takdim etti.
Çiçek takdiminin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan ASEV Tiyatro Eğitmeni Demet Saka, oyunun birçok ödüle layık görüldüğünü belirterek şunları söyledi:
“Oyunumuz Aliağa’da beşinci kez sahnelendi. Ancak Açık Hava Tiyatrosunda ilk kez seyirciyle buluştuk. Çok anlamlı mesajlar içeren bir oyundu. Oyunumuzda kadına karşı şiddeti anlattık. Kadınlarımızın çaresizliklerini, sosyal hayatlarını, ekonomik özgürlüklerinin olmayışlarını dile getirmeye çalıştık. Umarım günümüzde kadınlarımız bu tür çaresizliklere düşmezler. Tiyatro severlerin yoğun ilgisi de bizleri memnun etti. Ayrıca oyunda emeği geçen herkese ve tiyatroyu her zaman destekleyen sanat dostu Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar’a çok teşekkür ediyorum.”