Cadde Ödülsüz yıldız Songül Öden

Ödülsüz yıldız Songül Öden

17.03.2017 - 07:56 | Son Güncellenme:

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) tarafından düzenlenen 49. SİYAD Türkiye Sineması ödül töreni önceki akşam yapıldı.

Ödülsüz yıldız Songül Öden

Şişli Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende, ‘Ana Yurdu’ filmi, ‘En İyi Film’, ‘En İyi Senaryo’, ‘En İyi Yönetim’, ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ve ‘En İyi Kurgu’ ödüllerini kazanarak rekor kırdı.

Haberin Devamı

Geceye ‘Rüzgarda Salınan Nilüfer’ filmindeki karakteriyle ‘En İyi Kadın Oyuncu’ dalında yarışan Songül Öden, mor renkte derin sırt dekolte ve yırtmaçlı elbiseyle katıldı. ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülüne layık görülen Menderes Samancılar ile yan yana oturan ve sohbet eden Öden, ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü alamadı ama gecenin yıldızı oldu.

Törende en çok ödülle ipi göğüsleyen ‘Ana Yurdu’ filmi 5 dalda ödüle layık görüldü. Kıvanç Sezer'in ‘Babamın Kanatları’ filmi de ‘En İyi Erkek Oyuncu’, ‘En İyi Film Müziği’, ‘En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu’ ve ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ ödülleriyle ikinci sırada yer aldı. İki dalda ödül kazanan ‘Kalandar Soğuğu’ filminde, Cevahir Şahin ve Kürşat Üresin ‘En İyi Görüntü Yönetimi’ ödülünü, Olgun Kara da ‘En İyi Sanat Yönetimi Ödülü’nü kazandı. Senem Tüzen’in ‘En İyi Yönetim’ ve ‘En İyi Senaryo’ ödüllerini aldığı gecede, Menderes Samancılar’a ‘En İyi Erkek Oyuncu’, Esra Senem Bilgin’e ise ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülü layık görüldü.

Haberin Devamı

‘Toz Bezi’ filmi ile ‘Ahmet Uluçay En İyi İlk Film Ödülü’nü alırken, ‘Giovanni Scognomillo-En İyi Fantastik Sinema Ödülü’ Kötü Kedi Şerafettin’in, ‘En İyi Belgesel Film Ödülü’ Bağlar filminin, ‘En İyi Kurgu Ödülü’de Adam Isenberg ve Yorgos Mavropsaridis’in oldu. ‘En İyi Film Müziği Ödülü’ne Bajar'ın layık görüldüğü törende, ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’ Musab Ekici’ye, ‘En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü’ise Kübra Kip’e layık görüldü. Kip’in ödülünü Yiğit Özşener’in elinden aldı. Metin Kaya ve Arzu Akay’ın ‘Onur Ödülü, ‘Mithat Alam Film Merkezi Emekçileri’ ekibinin ‘Emek Ödülü’ne layık görüldüğü törende ‘En İyi Yabancı Film’e ise ‘Carol’ layık görüldü.

"KÖTÜ SENARYOYA EVET DEMEYECEĞİM"

‘Babamın Kanatları’ ile ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülü alan 62 yaşındaki Menderes Samancılar, "Oynadığım rol gerçekten güzeldi. İyi projede oynayınca o rolün hakkını vermek gerekir. Bugüne kadar kötü projelerde de çalıştım ama en azından bundan sonra şunu biliyorum ki hiç bir kötü senaryoya evet demeyeceğim" ifadelerini kullandı.