Dünya OECD’nin terör raporu iç karartıyor

OECD’nin terör raporu iç karartıyor

17.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ekonomi ve Barış Enstitüsü tarafından hazılanan rapora göre, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) üyesi ülkelerde teröristlerin öldürdüğü kişilerin sayısı, bir yılda yüzde 650 artış gösterirken, küresel çapta terör olaylarında ölenlerin sayısı yüzde 10’luk düşüş kaydetti.

OECD’nin terör raporu iç karartıyor

OECD üyesi ülkelerde terör kurbanlarının sayısı, önceki yıl 77 iken, 2015’te 577’ye yükseldi. Londra’daki düşünce kuruluşu Ekonomi ve Barış Enstitüsü (IEP), Amerika, Avrupa ve Pasifik Bölgesi ülkeleri ile Türkiye’nin üyesi olduğu OECD ülkelerinde terör eylemlerinde hayatını kaybedenlerin istatistiğini yayınladı.

Türkiye’deki kurbanlar

2015 yılında tüm dünyada 30 bin kişi teröristlerce öldürülürken, terör kurbanlarının sayısının, 2014’e göre yüzde 10 azaldığı bildirildi. Bunda, Nijerya’daki Boko Haram ve Irak’taki DAEŞ ile verilen başarılı askeri mücadelenin rol oynadığı ifade edildi.
OECD üyesi 35 ülkeden 21’inde terör saldırıları düzenlendiğine dikkat çekilen raporda, geçen yıl en fazla Türkiye ve Fransa’da kurban verildiğine dikkat çekildi. Özellikle DAEŞ’in, pek çok ülkeye yayılarak terör eylemlerinin ve kurbanlarının artmasına neden olduğu bildirilen raporda, bu örgütün saldırı düzenlediği ülke sayısının 2015 yılında 14’ten 28’e yükseldiğine dikkat çekildi.