Gündem Oğlumun düğününe hoş geldiniz

Oğlumun düğününe hoş geldiniz

21.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır Sur’da önceki gün şehit düşen iki polis ve iki asker son yolculuklarına uğurlandı. Evlilik hazırlığı yapan Adanalı şehidin annesi oğlunun nişanlısı Mürşide’nin ellerini tuttu, yanaklarını öpüp okşadı. Bu duygusal sahne herkesi ağlattı

Oğlumun düğününe hoş geldiniz

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit düşen özel harekat polisleri Mücahit Soydemir (30) ve Ömer Faruk Sayıl (27) ile Uzman Çavuş Sercan Yılmaz (25) ve Uzman Onbaşı Osman Kaya (24) dün son yolculuklarına uğurlandı.

Üç ay önce nişanlandı
Sercan Yılmaz’ın cenazesi ilk olarak Adana’daki baba evinde helallik alındıktan sonra Sabancı Merkez Camii’ne götürüldü. Koluna giren kadın askerlerin desteğiyle yürüyen kanser hastası anne Sahre Yılmaz, camide bekleyen kalabalığa “Oğlumun düğününe hoş geldiniz. Oğlumun düğünü bu gün” diye seslendi. Cenaze namazı için hazırlıklar yapılırken, şehit Uzman Çavuş Sercan Yılmaz’ın 3 ay önce nişanlandığı Mürşide Serttaş’ın ellerini tutan anne Sahre Yılmaz, Serttaş’ın yanaklarını öpüp okşadı.
Kızı Seda’nın ardından 14 yıl sonra dünyaya gelen oğlunun şehitlikle şereflendiğini söyleyen Sahre Yılmaz, “Kurban olduğum Allah’ım seni bunun için vermiş. Şehit oğlum benim. Seni 14 yıl sonra veren Allah’a kurban olurum. Mis kokulu yavrum, dağ gibi gittin, dağ gibi geldin. Koynumda büyüttüm ben seni. Yine koynuma alırım. Koklayın bakın, mis gibi kokuyor” diye seslendi. Baba Mehmet Feridun Yılmaz, tören mangasının omuzlarına aldığı şehit oğlunu asker selamı ile uğurladı. Sercan Yılmaz’ın cenazesi Asri Mezarlıktaki Asker Şehitliği’nde toprağa verildi.

Haberin Devamı

Oğlumun düğününe hoş geldiniz

Yakınları, Uzman Onbaşı Osman Kaya’nın tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

‘Ölüm sırası bizdeydi’
Şehit Osman Kaya için Van Erciş’te tören düzenlendi. Sahil Kent Mahallesi Büyükhafız Camii’nde yapılan törene yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Şehidin kız kardeşleri “Sıra bizdeydi sen neden öldün”, “Onlar bizim evimizi yaktı. Allah da onları yaksın” diye bağırdı. Şehidin annesi Fatma Kaya da sandalyede oturarak oğlunun tabutunun başında bekledi. Namazın ardından Kışla Caddesi’ndeki baba evine getirilen şehit, daha sonra Alkanat Mahallesi mezarlığında toprağa verildi. Emekli öğretmen olan şehit babası Alaattin Kaya, “Allah rahmet eylesin. Ne diyeyim. Vatan sağ olsun” dedi.

Oğlumun düğününe hoş geldiniz

Annesinin ciğeri
Kahramanmaraşlı şehit polis Ömer Faruk Sayıl için memleketi Ulu Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Şehidin babası Mehmet Abit, annesi Songül, eşi Ülkü ayakta durmakta güçlük çekerken, kızları 2 yaşındaki Zeynep Zişan ile 2 aylık Şüheda Ahsen törene getirilmedi.
Törende başını eşinin tabutuna koyan Ülkü Sayıl uzun süre gözyaşı döktü. Şehidin annesi Songül Sayıl da tabutun oğlunun fotoğrafını öperek “Allah’ım sana emanet ediyorum, sen emanetime iyi bak. Sen verdin, sen alıyorsun. Selvi boylum, annesinin güzeli, annesinin ciğeri” diyerek gözyaşı döktü.

Haberin Devamı


Oğlumun düğününe hoş geldiniz

Eşi, Şehit Mücahit Soydemir’i dualar ederek sonsuzluğa uğurladı.

Tekbirlerle defnedildi
Şehit Mücahit Soydemir’in cenazesi dün Osmaniye’deki Sunar Nuri Çomu Camii’ne getirildi. Törene yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Müftü Yardımcısı Abdulhamit Öveç’in kıldırdığı cenaze namazı ardından helallik alınıp dua yapıldı.
Şehit eşi Hüsne Soydemir ise, gözyaşları içerisinde eşini dualarla son yolculuğuna uğurladı. Mücahit Soydemir’in tabutu, tekbirler eşliğinde omuzlarda taşınırken, kardeşi İbrahim Soydemir, özel harekat polisleri ve askeri personellerde omuz verdi. Şehidin cenazesi anne ve babasının da yattığı Karacalar Mezarlığı’nda toprağa verildi.