Gündem Oğlunun vurulma anına dayanamadı

Oğlunun vurulma anına dayanamadı

02.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cömert’in ölümüyle ilgili davada olay anı görüntüleri izlenirken, silah sesleri, vurulma anı ve ‘Abdullah’ haykırışlarını duyan anne Hatice Cömert fenalaştı. Anne Cömert hastaneye kaldırıldı

Oğlunun vurulma anına dayanamadı

Hatay’da Gezi eylemleri sırasında 2 Haziran 2013’te başına isabet eden biber gazı kapsülüyle yaşamını yitiren Abdullah Cömert’in ölümüne ilişkin güvenlik gerekçesiyle Balıkesir’e alınan davaya Balıkesir’de devam edildi.Balıkesir 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 3. duruşmasında çok sayıda polis adliye çevresinde güvenlik önlemi aldı. Dava öncesinde Abdullah Cömert’in kardeşi Adnan Cömert, ağabeyi Zafer Cömert, babası Edip Cömert, annesi Hatice Cömert ile Balıkesir Adliyesi’ne geldi. Adliye koridorunda konuşan anne Cömert, “15 saatlik yoldan geldik. Yorgunuz. Hatay’da, Antakya’da mahkeme yok mu var. Dosyayı kaçırdılar. Bugün 1 Nisan. Bu hakim, bu hükümet 1 Nisan şakası yapıyor” dedi.
Adliye binası ile duruşma salonunda sesli ve görüntülü kayıt yapılmasına yine izin verilmedi. Olası kastla öldürme suçundan 25 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan polis memuru A.K., yine savunmasını Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla yaptı. A.K.’nin Mersin adliyesine geç gelmesi nedeniyle duruşma, 09.00 yerine saat 09.55’de başladı.
‘Emri uyguladım’
Duruşmada olayın meydana geldiği güne ait CD görüntüleri izlendi. Çapraz sorgu sırasında sanık polis memuru A.K.’ye müdahil avukatları, olay gününün görüntüleri eşliğinde sorular sordu. Sanık A.K. olay günü emniyet müdürünün emriyle 30-35 atış yapmış olabileceğini belirtti. ve “Ben beyaz akrep adlı zırhlı aracın içindeydim. Ancak ben kullanmıyordum. Gece karanlığında zırhlı aracın içinde kesinlikle görüş olanağı yoktu. Kesinlikle hedef belirleyerek ateş etmedim” dedi.
Yine ertelendi
Aralarla birlikte yaklaşık 9 saat süren duruşmada; Cömert ailesinin avukatları, izlenen MOBESE görüntülerinin ardından, tutuksuz polis memuru A.K.’nin tutuklanmasını ve olay yerinde keşif talep etti. Mahkeme heyeti keşif talebiyle sanığın tutuklanması talebini reddetti. Daha önce bu dava ile ilgili kararın 1 Nisan’da olmazsa 2 Nisan ya da 3 Nisan’da karara bağlanacağını açıklayan mahkeme heyeti, talimatla alınması gereken tanık ifadelerinin alınmaması, yeni tanıkların dinlenmesi için duruşmayı 12 Haziran Cuma günü saat 09.00’a erteledi.

Haberin Devamı

Tansiyonu 21’e fırladı

Olay anı görüntüleri izlenirken anne Cömert ve baba Edip Cömert bir anda ağlamaya başladı. Silah sesleri, vurulma anı ve ’Abdullah’ haykırışları anında anne Cömert fenalaştı. Oğulları ile Emel Korkmaz, anneyi teselli etmeye çalıştı. “Oğlum bir şey yapmadı. Ne yaptı da onu öldürdünüz” diye feryat eden ve tansiyonu 21’e fırlayan tansiyon hastası anne Cömert, ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastaneye gitmek istemeyen anne Cömert’e Emel Korkmaz da eşlik etti.

Yazarlar