Gündem OGM ve KYK 900 personel alacak

OGM ve KYK 900 personel alacak

23.09.2014 - 08:51 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz hafta Orman Genel Müdürlüğü 80 adet ve Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü 900 personel alımı için ilanı verdi. Peki Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü alımlarına başvuranlar KPSS puanlarını tekrar kullanabilir mi?

OGM ve KYK 900 personel alacak

Puan kullanımına ilişkin hüküm

KPSS Kılavuzuna göre, "merkezi yerleştirme sonucu B grubuna ait herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar (Yerleştirilen, yerleştirildiği halde ilgili kuruma başvurmayan, yerleştirilen ancak yerleştirildiği kadro/pozisyonun niteliğini taşımadığı tespit edilen ya da yerleştirilerek ataması yapılan), daha sonraki merkezi yerleştirme İşlemlerinde yerleştirmelerine esas alınan puanla başvuruda bulunamayacaklardır."

Hükmün anlamı

Yukarıda belirttiğimiz hükme göre kural şudur; bir aday merkezi alımlarda yerleştiyse aynı puan ile bir daha merkezi alımlarda tercih yapamaz. 2014 KPSS puanı ile 2014 Kasım, 2015 Haziran, 2015 Kasım ve 2016'da yapılacak olan alımlar merkezi yerleştirmelerdir.

Kurumsal alımlar ise yukarıda belirttiğimiz dört yerleştirme haricindeki alımlardır. Kılavuzda bunlara tercih yapmayı ve tekrar tekrar puan kullanmayı kısıtlayan herhangi bir hüküm yoktur.

Yani, merkezi alımda yerleşen bir aday aynı puanlar başka bir merkezi yerleştirmede tercih yapamaz. bunun haricindeki tüm durumlarda ise aynı KPSS puanı defalarca kullanılabilir.

KYK ve OGM alımları kurumsaldır

KYK ve OGM alımları kurumsaldır çünkü tek bir kuruma alım yapılacaktır. Bu yüzden bu alımlarda tercih yaparak yerleşen adaylar hem diğer merkezi alımlarda hem de diğer kurumsal alımlarda puanlarını tekrar kullanabilirler.