Eğitim Öğrenci sınav notlarını E-okul üzerinden öğrenebilirsiniz!

Öğrenci sınav notlarını E-okul üzerinden öğrenebilirsiniz!

27.10.2016 - 08:44 | Son Güncellenme:

E-okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemi öğrenciler adına oluşturulan en büyük hizmetlerden biridir. Dönem içerisinde de aktif olarak kullanılmaya devam edilecek olan E-okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemine aynı zamanda veliler de kısa sürede giriş yapabileceklerdir. Gereken bilgileri e-okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sisteminden alabileceklerdir.

Öğrenci sınav notlarını E-okul üzerinden öğrenebilirsiniz

Teknik açıdan geliştirilen pek çok sistem vardır. Bizler de bu sistemin getirdiği yeniliklerden kolayca yararlanabiliriz. Vatandaşlar olarak bizler de aynı zamanda bu tür çalışmaları kullanabiliriz. Eğitim alanında da yapılan yeniliklerden pek çok kişi hizmet alır. Okullara her gün gitmekte olan öğrenciler ders eğitimlerinin sonucunda yapılan sınavlara girerler. Girdikleri sınavlarda belirli puanlar alır. Kasım ayının ikinci haftasına doğru okullarda sınav dönemi başlayacaktır. Bu başlayacak dönemlerden sonra da öğrenciler bazı puanlar elde ederler. Elde ettikleri bu puan tablolarından sonra da bu kayıtlar eskiden dosyalar üzerinde tutulurken şuanda günümüzde tüm bu kayıtlar e-okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sisteminden verilmektedir. E-okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemi sayesinde öğrencilerin okul hakkında olan tüm bilgiler internet sistemi altında yer alır. Öğrencilerin bu bilgileri de diledikleri zaman ulaşabilme yetisine sahiptir.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüzde her öğrencinin kaydı artık dosyalar halinde internette tutulmaktadır. Çok daha pratik şekillerde tutulan bu bilgilere de öğrenciler daha kolay bir şekilde bu sistemlerden yararlanabilirler. Öğrenciler de hızlı bir şekilde kendi bilgilerine bu alandan ulaşabilirler.

Artık bu sistemin kullanım alanı da oldukça genişlemiştir. Ebeveynlerin de giriş yapabilecek olduğu bu sistemlerden pratik şekillerde yardım alabilirler. Öğrencilerin her biri kısa sürede bu sisteme giriş yapabildiği gibi veliler de bu sisteme kısa sürede giriş yapabilir. Öğrencilerin bilgileri kullanılarak bu e-okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemine giriş yapılabilir. E-okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemi üzerinden bizler çocuğumuzun eğitim durumu hakkında merak ettiğimiz pek çok bilgiye kısa sürede ulaşabiliriz. Çünkü e-okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemi öğrencilerin okul bilgilerini tümünü en ayrıntılı şekillerde içerisinde barındırır. Gelişen internet teknoloji ile artık öğretmenler, okul idarecileri, veliler ve öğrenciler oldukça kısa bir zaman dilimi içinde e-okul sisteminden yararlanarak her türlü bilgilere ulaşabilir. Öğrencisiniz sınıfta girmiş oldukları sınavlardan almış oldukları puanlarından tutun okula hangi günlerde gitmediği tarihe kadar daha pek çok bilgiye e-okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sisteminden sahip olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet üzerinden verdiği hizmetler içerisinde bulunan e-Okul veli bilgilendirme sistemi çok uzun süredir hizmet vermektedir. Ancak bu sistem son zamanlarda girişini daha da kolaylaştırarak pek çok kişiye hizmet vermektedir. E-okul sistemi her veli tarafından kullanılabilmektedir. Öğrencilerin okul numarası, T.C. kimlik numarası, sınıf şubeleri ve de diğer kimlik bilgilerini kullanarak sisteme giriş yapabilirler. Bu sistem aracılığı ile veliler büyük rahatlık içindedir. Çünkü çocuklarının eğitim hayatını bu sistem sayesinde sürekli kontrol altında tutabilirler.