Eğitim Öğrenci pasaportu çıkarmak için neler gerekli?

Öğrenci pasaportu çıkarmak için neler gerekli?

27.09.2018 - 16:05 | Son Güncellenme:

Öğrenci pasaportu çıkarmak için hangi belgelere ihtiyaç var? Pasaport harcı ödemekten muaf olmaları ve öğrenciliğini ispatlamaya yarayan belgeler hariç, izlenmesi gereken prosedür standart bordo pasaport çıkartma işlemlerini ile aynı. Peki öğrenci pasaportu çıkarmak için gerekli belgeler neler?

Öğrenci pasaportu çıkarmak için neler gerekli

Öğrenci pasaportu almak için gerekli belgeler;

Haberin Devamı

Nüfus Cüzdanının Aslı

Ehliyet geçerli değil mutlaka nüfus kağıdı olması gerekiyor. Ayrıca üzerinde TC numaranızın yazması gerekiyor. Eski tip, TC numarasız bir nüfus kağıdınız varsa bununla işlem yapamazsınız. Öğrenci 15 yaşından büyükse nüfus kağıdında fotoğrafının bulunması şart.


2 Adet Biyometrik Fotoğraf

Artık biometrik fotograf olması gerekiyor. Aslında eski vesikalık ve biometrik vesikalık arasında çok da fark yok. Sadece yüzünüzün daha net görünebilmesi için getirilen bazı kriterler var: Mesela kahküllerinizi artık yüzünüze dökülmeyecek şekilde toplamanız ve gülümsemeden nötr bir ifade ile poz vermeniz, kafanızı sağa ya da sola eğmeden tam kameraya tam karşıdan bakmanız, fonun desensiz düz beyaz olması gibi standartları var. Ama bunları sizin öğrenmenize gerek yok, zaten fotoğrafçılar yönlendiriyor. Biometrik fotograf her fotoğrafçıda çektirilebiliyor.

Haberin Devamı


Eski Pasaportlar (Varsa)

Daha önce pasaport çıkarttıysanız bunların hepsini yanınızda bulundurun.

Pasaport Bedeli Dekontu

Pasaport harcı ve defter bedeli ayrı şeyler. Normalde pasaport çıkartan herkesin bu ikisini de ödemesi gerekiyor.

Öğrenci Belgesi

Öğrenci belgenizi, son 60 gün içerisinde almak koşulu ile e-devlet üzerinden alabilirsiniz. Diğer seçenek; öğrenci belgesini okulunuzdan/üniversitenizden almak. Üniversitenin öğrenci işlerinden aldığınız belgenin ıslak imzalı olduğuna dikkat edin. E-imzalı belgeler de kabul ediliyor