Erzurum Öğrenciler Balkanlarda Tarihe Tanıklık Etti

Öğrenciler Balkanlarda Tarihe Tanıklık Etti

18.09.2017 - 12:37 | Son Güncellenme:

Erzurum Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle gençlik kuruluşları tarafından düzenlenen "İslam Dünyası ve Diplomasi Eğitimi" konulu program kapsamında eğitimlerini başarıyla tamamlayan üniversiteli öğrenciler için Balkan ülkelerine gezi düzenlendi

Öğrenciler Balkanlarda Tarihe Tanıklık Etti

ERZURUM (AA) - Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin gençlik kuruluşları tarafından düzenlenen "İslam Dünyası ve Diplomasi Eğitimi" konulu program kapsamında eğitimlerini başarıyla tamamlayan gençler için Balkan ülkelerine gezi düzenlendi.

Haberin Devamı

Erzurum Diplomasi Akademisinin "Sınırları Aşacak 100 Genç" sloganıyla başlatılan eğitimlerde başarılı olan 20 genç 9-15 Eylül'de 5 Balkan ülkesini gezme fırsatı buldu.

İslam dünyasının jeopolitik, demografik, sosyo-ekonomik özelliklerinin yanı sıra Türkiye'nin etkin dış politikası, insani diplomasi ve kriz bölgeleri gibi dersler alan gençler, Bosna Hersek, Karadağ, Arnavutluk, Makedonya ve Kosova'da Osmanlı Devleti'nden kalan tarihi izleri görme imkanına kavuştu.

Erzurum Diplomasi Akademisi Genel Koordinatörü Muhammed Semran Kızılkaya, geziyle ilgili yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesinin desteği ile yaptıkları gezi sayesinde Balkan ülkeleriyle dostluk köprüsü kurduklarını söyledi.

Tarihi yapıtları yerinde görme fırsatı bulduklarını belirten Kızılkaya, şöyle konuştu: "Türkiye'nin Balkan ülkeleriyle tarihi münasebetleri ve halklarıyla olan derin akrabalık bağları ülkemizle asırlardır devam eden kaynaşma açısından büyük önem arz ediyor. 5 ülke ve 22 şehire yaptığımız gezi sonucunda oralardaki tarihi dokuyu yerinde görme fırsatı bulduk. Gezide aynı zamanda büyükelçilikler, TİKA, Yunus Emre Enstitüsü ve Maarif Vakıflarını da ziyaret ederek bölgede yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldık."