Gündem Öğrenciler ‘ışıkla’ andı

Öğrenciler ‘ışıkla’ andı

17.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün hain darbe girişiminin 2’nci yıl dönümünde Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen etkinlikler kapsamında gerçekleştirilen demokrasi ve milli birlik nöbetleri, günün ilk ışıklarına kadar sürdü

Öğrenciler ‘ışıkla’ andı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri dün sabaha kadar sürdü. Vatandaşların katılımıyla düzenlenen demokrasi nöbetleri, sabahın ilk ışıklarıyla son buldu. Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda kalan öğrenciler, odalarının ışıklarının bazılarını açık bırakarak “15 Temmuz”, “Milli İrade”, “Unutmadık” ve “R.T. Erdoğan” yazdı.

Haberin Devamı

Meydan doldu

SAKARYA: 15 Temmuz darbe girişiminin 2’nci yıldönümünde Adapazarı’nda binlerce kişi, Demokrasi Meydanı’nda bir araya geldi. Ellerindeki bayraklarla tıklım tıklım doldurdukları meydanı kırmızı beyaza bürüyen Sakaryalılar, “Darbeye karşı omuz omuza” ve “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları attı. Meydanda oluşturulan platformda mehter gösterisi, ilahi konseri ve Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı. 15 Temmuz’da gazi olan 15 kişi platforma çıkarak vatandaşları selamladı. Kalabalık, kurulan perdelerden hain girişimin belgeselini ve ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki etkinlikte yaptığı konuşmasını izledi.

Öğrenciler ‘ışıkla’ andı

Şehidin ailesi de geldi

ANTALYA: Antalya Valiliği tarafından, Cumhuriyet Meydanı’nda sela okunarak başlayan “Demokrasi Nöbeti”ne, ellerinde bayraklarla çok sayıda kişi katıldı. Darbe girişimi sırasında Ankara Emniyet Müdürlüğünde şehit düşen polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç’ın annesi Meltem Kılınç ve Babası Zeki Kılınç da nöbet tuttu. Sabah namazının ardından etkinlikler sona erdi. Katılımcılara çorba, simit ve kahvaltı ikram edildi.

Haberin Devamı

Öğrenciler ‘ışıkla’ andı

Sloganlar, tekbirler

MUĞLA: Bodrum Kaymakamlığı tarafından düzenlenen anma etkinlikte, 15 Temmuz gecesi yaşananları hatırlatan videoların gösterimi yapıldı. Kalabalık, gösterimler sırasında zaman zaman ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları attı, tekbir getirdi.

Etkinliğe katılan Bodrumlular çalan marşlara bayrak sallayarak eşlik etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da yaptığı konuşmanın canlı olarak meydanda yayınlanmasının ardından, İzmir Yıldırımlar Mehter ve Bando Takımı marşlar çaldı.

Öğrenciler ‘ışıkla’ andı

Işıklarla RTE yazısı

KARABÜK: Karabük Üniversitesi kampüsü içindeki 3 bloktan oluşan yurtta kalan öğrenciler, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine oda ışıklarıyla katkıda bulundu. Oda ışıklarının bir bölümünü açık bırakan öğrenciler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın baş harfleri olan “R.T.E” yazısını oluşturdu. Yaklaşık bir saat boyunca süren etkinlikte öğrenciler, 15 Temmuz şehitlerini andı.

Haberin Devamı

Öğrenciler ‘ışıkla’ andı

Şehitler için dua edildi

UŞAK: 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Uşak Belediye Binası önünde toplanan vatandaşlar, mehter takımı eşliğinde Türk bayrakları ile İsmet Paşa Caddesi üzerinden yürüyerek 15 Temmuz Şehitler Meydanı’na ulaştı.

Meydanda düzenlenen etkinlikte Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler için dua edildi. FETÖ’nün darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlerin isimleri okunduktan sonra mehter gösterisi yapıldı. KYK Uşak Mehmet Hacım Yurdu’nda kalan öğrenciler odalarının ışıklarının bazılarını açık bırakarak “15 Temmuz”, “Milli İrade” “Unutmadık”, “R.T. Erdoğan” yazdı.

Binlerce kişi katıldı

DİYARBAKIR: Valilik tarafından organize edilen etkinliğin toplanma bölgesi, merkez Kayapınar ilçesindeki 15 Temmuz Demorkasi Parkı oldu. Anma törenine Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti milletvekilleri Ebubekir Bal, Oya Eronat, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Cumali Atilla, 7’inci Kolordu Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla ve binlerce kişi katıldı.

Haberin Devamı

7’inci Kolordu Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla ve beraberindeki askeri erkanın sivil kıyafetlerle katılması dikkati çekti. Program kapsamında 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar için dualar edildikten sonra, darbe gecesinde yaşanan olayların görüntüleri izletildi.

Öğrenciler ‘ışıkla’ andı

Yürüyüşlerle başladı

TUNCELİ: Etkinlikler 7 bin kişinin katılımıyla yapılan yürüyüşle başladı. Vali ve Belediye Başkanvekili Tuncay Sonel, Jandarma Bölge komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, 15 Temmuz gazileri Erol sönmez ve Habip Kiraz ile vatandaşlar SGK binası önünden, 3 kilometre uzaklıkta bulunan Atatürk Mahallesi’ndeki 15 Temmuz Demokrasi Parkı’na kadar yürüdü. Kalabalık yol boyunca terör örgütleri aleyhine sloganlar attı.

Öğrenciler ‘ışıkla’ andı

Namazdan sonra dua

ELAZIĞ: 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda sela okunmasının ardından başlayan demokrasi nöbetinde, sabah namazı kılınmasının ardından şehitler için Kuran-ı Kerim okundu ve dua edildi. Nöbet, vatandaşlara çorba ikramıyla sona erdi. Nöbete katılan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “15 Temmuz, cuntacı bir grup vatan hainine, onurlu bir milletin vatanı teslim etmemesi yönünde göstermiş olduğu irade, cesaret ve zaferin göstergesidir” dedi.

Haberin Devamı

Öğrenciler ‘ışıkla’ andı

Yazarlar