Ankara Öğrenciler, "Kültürlerarası Yemek" Etkinliğinde Buluştu

Öğrenciler, "Kültürlerarası Yemek" Etkinliğinde Buluştu

03.12.2018 - 17:50 | Son Güncellenme:

.

Öğrenciler, Kültürlerarası Yemek Etkinliğinde Buluştu

ANTALYA (AA) - Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi'nin düzenlediği "Kültürlerarası yemek" etkinliğinde, yabancı öğrenciler bir araya geldi.

Haberin Devamı

Rektörlükten yapılan açıklamaya göre, bir restoranda gerçekleştirilen etkinlikte, Mevlana Değişim Programı ve Erasmus+ ile Almanya, Brezilya, Fas, Güney Kore, Kazakistan, Kırgızistan, Litvanya, Polonya Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovakya ve Ukrayna'dan gelen öğrenciler kendi ülkelerinin mutfaklarından çeşitli lezzetler hazırlayıp sundular.

Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Danışmanı Doç. Dr. Binnur Genç İlter, genel sekreter yardımcıları Güler Çiğdem ve Emre Çalışkan, Erasmus+ ve Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü Öğr. Gör. Nurgül Büyükkalay ve Uluslararası İlişkiler Ofisi personelinin yanı sıra etkinliğe katılan Erasmus+ ve Mevlana Bölüm Program koordinatörleri, uluslararası öğrencilerin hazırladıkları yemeklerin tadına bakarak geldikleri ülkelerin yemek kültürleri hakkında bilgi edindi.

Haberin Devamı

Açıklamada görüşlerine yer verilen İlter, Akdeniz Üniversitesi'nin yurt dışından gelen değişim programı öğrencileri için her yıl bu tür etkinlikler düzenlendiğini ve bu etkinlikler sayesinde öğrenciler arasında kültürlerarası iletişimin geliştirildiğini ifade etti.