Konya Öğrenciler Meke Gölü'ne Bidonla Su Döktü

Öğrenciler Meke Gölü'ne Bidonla Su Döktü

11.05.2017 - 12:52 | Son Güncellenme:

.

Öğrenciler Meke Gölüne Bidonla Su Döktü

KONYA (AA) - AB Erasmus projesi kapsamında Karapınar ilçesine gelen 7 ülkeden 33 öğretmen ve öğrenci, küresel ısınma ve çevre sorunlarına dikkat çekmek için Meke Gölü'ne su döküp erozyon sahasında ülkeleri adına fidan dikti.

Haberin Devamı

Karapınar İbrahim Gündüz Anadolu Lisesi Müdürlüğünün ev sahipliği yaptığı "Daha iyi bir çevre daha iyi bir gelecek" projesi kapsamında stratejik okul ortaklığı ile Türkiye'ye gelen misafirler, çevre için bir takım etkinlikler düzenledi.

İlk olarak yanlarında getirdikleri su bidonları ile Meke Gölü'ne gelen öğretmen ve öğrenciler, küresel ısınma, kuraklık ve çevresel sorunlara dikkat çekmek için göle su döktü.

Daha sonra erozyon sahasına geçen misafir heyet burada fidan dikerek, diktikleri fidanların yanına ülke bayraklarını bıraktı.

Letonya'lı öğretmen Aıva Ozolina gazetecilere yaptığı açıklamada, çevre sorunlarının dünyanın en büyük sorunu olduğunu belirterek, "Bunun için hep beraber bu sorunlara karşı mücadele etmeliyiz. Karapınar'daki insanların erozyonu önlemek için yaptıkları çalışmaları takdirle karşıladım." diye konuştu.

Yazarlar