Ekonomi Öğrenciler rezidansta rahat bir ‘Nef’es alacak!

Öğrenciler rezidansta rahat bir ‘Nef’es alacak!

24.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sektörde geliştirdiği konseptlerle adından söz ettiren Nef, yeni bir markayı hayata geçirdi.

Öğrenciler rezidansta rahat bir ‘Nef’es alacak

‘Novu’ adı verilen markayla öğrenci rezidansı oluşturmaya başlayan Nef, ilk adımı ise Merter’de attı. Eylül ayında hizmete açılacak Novu Merter Kampüsü’nün ardından İstanbul başta olmak üzere Ankara ve İzmir’de toplam 10 kampüs ile 15 bin yatak kapasitesine ulaşılması hedefleniyor. 5 yılda yapılacak 10 proje için toplam yatırım öngörüsü ise 750 milyon lira olarak açıklandı. Merter’deki ilk proje 28 bin metrekare kapalı alanda, kız-erkek iki ayrı blokta, 840 yatak kapasitesine sahip olacak. Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, projeleri metro ve metrobüse en yakın şekilde konumlandırarak, öğrencilerin gidecekleri yerlere kolay ulaşmasını sağlamayı düşündüklerini söyledi.

Haberin Devamı

Timur, dünyada ve Türkiye’de böyle bir markanın eksikliğini gördüklerini belirterek, “Yaptığımız inceleme ve araştırmalarda gördük ki, renkli ve sosyal bir yaşam, hayatlarını kolaylaştıracak ve zamanlarını genişletecek servisler, içinde yaşamaktan mutluluk duyacağı ve çevresi ile paylaşmak isteyeceği tasarımlarıyla öne çıkan alanlar, güvenlik önlemleri ve basit kullanıma uygun yüksek teknolojik uygulama ve çözümler gençler için en önemli ihtiyaçlar. Biz de Nef olarak, bu 5 alanı da kapsayan yepyeni bir marka oluşturmak istedik” diye konuştu.

‘Her şey dahil’

190 milyon lira yatırımla hayata geçen ilk projede kiralar ise 920 lira ile 1800 lira arasında değişiyor. 3 ayrı oda tipi yer alan projede, kira, fatura, temizlik, sosyal alan gibi pek çok giderin bu bedele dahil olduğu belirtildi. Nef Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kozlu, markanın yurtdışına da taşınabileceğini söylerken, bununla dünyanın sayılı gençlere yönelik rezidans zincirlerinden birini oluşturduklarını dile getirdi. Kozlu, “Türkiye’de öğrenci sayısı 3 milyona çıktı. Ancak toplam yurt kapasitesi 600 bin. Yani, öğrencilerin çoğu evlerde kalıyor. Novu ile bu ihtiyacı karşılamayı hedefliyoruz. Bizimle bu alanda yatırım yapmak isteyen yerli, yabancı kurumlar var” dedi.

Haberin Devamı

Kayıtlar başladı

Novu Genel Müdürü Kahraman Yiğit ise, proje içinde öğrencilere bir yaşam merkezi oluşturduklarına dikkat çekerek, çeşitli alanlarda okuyan pek çok öğrencinin hem derslerle hem de hobilerle ilgili ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi. 2016-2017 öğretim yılı için kayıtları almaya başladıklarını belirten Yiğit, 10 aylık süreyle kiralama yapıldığını ifade etti.

Yaşlı bakım evi de gelecek

Bülent Kozlu, bu yatırımla birlikte, üniversiteden yeni mezun olmuş, genç profesyoneller için de benzer bir marka oluşturabileceklerini belirtirken, aynı zamanda 5 milyon yaşlı nüfus için de ihtiyaçlarının karşılanabileceği benzer bir model oluşturabileceklerini söyledi. Erden Timur ise, “Burada da potansiyel yüksek. Mesela aynı proje içinde bir blok oluşturulup hem yanlarında olur, hem de tüm ihtiyaçları profesyonel olarak karşılanabilir, düşünüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Kettle’da yapılan makarnaya son!

Erden Timur, ‘öğrencinin pratik’ evi olarak tanımladığı rezidansların öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılarken, yaşam standartlarını da yükselteceğini kaydetti. Timur, “Türkiye’de üniversite öğrencileri ve genç profesyoneller için nitelikli yurt ve rezidans eksikliği var. Türkiye’de öğrencilerin çoğu depreme dayanıksız, eski apartmanlarda yaşıyor. Öğrencilerimizin kettle’larda makarna pişirdiği, ütülerin üstün de pizza ısıttığı günler geride kalacak” dedi. Novu projelerinde öğrencilere özel tasarlanmış ortak sosyal alanlar, kafeler, özel mutfaklar, çalışma odaları ve hobi alanları olacak” dedi.