Eğitim Öğrenciler sektöre böyle hazırlandı

Öğrenciler sektöre böyle hazırlandı

23.06.2015 - 10:16 | Son Güncellenme:

İstanbul Arel Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü son sınıf öğrencileri, iki dönem süresince hazırladıkları bitirme projeleri ile eğitim hayatlarını tamamlayarak sektöre merhaba dediler.

Öğrenciler sektöre böyle hazırlandı

İstanbul Arel Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü, öğrencilerinsektörü daha yakından tanıyarak mesleki deneyimlerini arttırmaları amacıyla sektörün önde gelen kurumları ve isimleriyle işbirliği gerçekleştirdi.

İşbirliği kapsamında öğrenciler, bitirme projelerini sektörün önde gelen isimlerinin mentorluğunda gerçekleştirdi. Son sınıf öğrencileri ekipler halinde ajanslarını kurarak, aldıkları briefler doğrultusunda, iki dönem süresince çalışarakprojelerinigerçekleştirdiler. Projeler, öğretim üyeleri, sektör ve marka temsilcilerinden oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Bu işbirliği sonucunda öğrenciler, dört yıl boyunca aldıkları eğitimi uygulamaya dönüştürme fırsatı elde etmiş oldular.

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Korhan Mavnacıoğlu, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık eğitiminde,sektör ile gerçekleştirilen işbirliklerinin hem öğrencilerin sektörü tanıması hem de sektörün gelecekteki çalışan adaylarını tanıması açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Mavnacıoğlu, gerçekleştirilen bitirme projelerinde öğrencilerin sektörün önde gelen isimlerin deneyimlerinden faydalandığını ve öğrencilerin sektör şartlarına uygun gerçekçi çalışmalar ortaya koyduğunu ifade etti.

Sektörün önemli isimlerinin destek verdiği projelerin önümüzdeki eğitim-öğretim yılında da devam etmesi planlanıyor.