Giresun Öğrenciler Yağmura Aldırmadan Hamsinin Keyfini Çıkardılar

Öğrenciler Yağmura Aldırmadan Hamsinin Keyfini Çıkardılar

13.12.2016 - 14:11 | Son Güncellenme:

.

Öğrenciler Yağmura Aldırmadan Hamsinin Keyfini Çıkardılar

Giresun Üniversitesi öğrencileri tarafından Güre Yerleşkesi’nde ‘hamsi şenliği’ düzenlendi.
Yarım ton hamsinin ızgara, yağda ve tavada pişirilerek öğrencilere servis edildiği etkinlikte havanın yağmurlu olmasını aldırmayan öğrenciler dağıtılan hamsinin keyfini doyasıya çıkardı.
Hamsi festivaline katılan GRÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, öğrenciler ile beraber hamsi yerken, İstanbul Beşiktaş’ta düzenlenen bombalı saldırıda şehit olanlar için şenliğin müzik ve eğlence kısmının iptal edildiğini söyledi.
Prof. Dr. Cevdet Coşkun, yaptığı açıklamada “Aslında şenlik diyoruz ama içinde bulunmuş olduğumuz bu atmosferden dolayı sadece hamsi pişirme ve yeme etkinliği düzenledik. Bir takım başka düşüncelerimiz vardı, müzik, horon gibi gerçekten bir şenlik yaşamak istiyorduk ve öğrencilerimize yaşatmak istiyorduk ancak bildiğiniz gibi cumartesi akşamı yaşanan menfur saldırı sonucunda gerçekten çok üzgünüz” dedi.
“Karadeniz’in bu yağmurlu gününde öğrencilerimize hamsi ikram ediyoruz” diyen Coşkun, “Öğrencilerimize ve çalışanlarımıza yaklaşık 500 kilogram kadar bir hamsi pişiriyoruz. Bu etkinlik sadece merkezde değil tüm ilçelerde yapılıyor. Hamsinin en bol olduğu dönemde yapılan öğrencilerimizle, hocalarımızla, idari personelimizle, halkımızla ve basınımızla kaynaşmayı hedefleyen bir etkinlik. Havanın yağışlı olması sebebiyle katılım az gibi ama öğrencilerimiz çok yoğun ilgi gösteriyorlar. Bundan sonra da bu etkinliklerimiz ilçelerde devam edecek” diye konuştu.