Sivas Öğrencilerden Zeytin Dalı Harekatı'na Destek

Öğrencilerden Zeytin Dalı Harekatı'na Destek

16.02.2018 - 17:14 | Son Güncellenme:

.

Öğrencilerden Zeytin Dalı Harekatına Destek

SİVAS (AA) - Şarkışla ilçesine bağlı Kızılcakışla köyündeki Kızılcakışla Fatih Ortaokulu ve İlkokulu öğrencileri, aralarında topladıkları paralarla ip alıp ördükleri örgüleri Afrin'e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'nda mücadele eden askerlere gönderdi.

Haberin Devamı

Öğrenciler ve öğretmenler, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlere moral desteği vermek için çalışma başlattı.

Her öğrenciden alınan 25 kuruşla ip alındı ve velilerden atkı, bere, eldiven örmeleri istendi. Daha sonra velilerden toplanan örgüler ve öğrencilerin Mehmetçiğe yazdığı mektuplar Hatay Valiliğine gönderildi.

Okulda düzenlenen törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Ergen, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Bizler eğitimciler olarak, sizler veliler olarak, o kahraman Mehmetçiğimize başta dua ile destek oluyoruz. Bu ülkenin ilerlemesi, güçlü olması bilim, ilim noktasında gelişmesi lazım. İşte bunun için gece gündüz çalışmalıyız." diye konuştu.

Okul Müdürü Yusuf Doğan ise, Kadı Burhaneddin Öğrenci Meclisi temsilciliğinin organizesinde farkındalık oluşturmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirtti.

Haberin Devamı

Doğan, "Bizler cephe gerisinde onlara destek olmak ve moral vermek zorundayız. Bugün teslimini yaptığımız bereler, çoraplar, belki de müzede sergilenecektir. Yaptığımız her eylemle, hareketle tarihe not düştüğümüzü unutmayalım." şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Zehra Ceran da okunan Fetih Suresi'nin duasını yaptı.