Gündem Öğrencilere 69 yıl istendi

Öğrencilere 69 yıl istendi

08.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Erzurum’da öğretmenlerinin kaldığı lojmanlara girip soygun yapan 14 ile 15 yaşındaki öğrenciler hakkında savcılık 13 yıldan 69 yıla kadar hapis cezası istedi.

Öğrencilere 69 yıl istendi

Erzurum’un Çat ilçesine bağlı Karaşeyh Köyü Ortaokulu’nda görevli 9 öğretmenin oturduğu evlere kapı kırarak giren, para ve eşyalarını çalan 14-15 yaşlarındaki 6 öğrenci hakkında 13 yıldan 69 yıla kadar hapis cezası istendi.
2013-2014 eğitim öğretim döneminde öğretmenlerinin tatile gitmesini fırsat bilen 6 öğrenci, 3 lojmana girip elektrik süpürgesi, gözlük, kol saati, kart okuyucu, okula ait futbol topu ve bir miktar para çaldı. Okul Müdürü Muhammet Taş’ın lojmandaki anahtarı alarak okula giren öğrenciler, 15 lirayı aldı ve duvara, hakaret içeren yazı yazdılar. Tatil dönüşü evlerinin soyulduğunu gören öğretmenlerin şikâyeti üzerine, bir kadın öğretmenin çorap kutusundaki parmak izinden soygunu yapan 6 öğrenci bulundu. Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından verilen raporda, suça sürüklenen çocukların, işlemiş oldukları suçların hukuki anlam ve sonuçların algılama, davranışlarını yönlendirme yeteneklerinin yeterince geliştiği vurgulandı.
Ardından Çat Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘konut dokunulmazlığını ihlal, mala zarar verme, hırsızlık, hakaret’ suçlarından açılan davada B.G. hakkında 7’şer ayrı hırsızlık, mala zarar verme ve hakaret suçlarından 18 yıl 8 aydan, 69 yıl 4 aya kadar hapis cezası istendi. Asliye Ceza Mahkemesi’nde önceki hafta yapılan 5’inci celsede hazır bulunan B.D., Y.P. ve Ü.D., yaptıklarından dolayı çok pişman olduklarını söyledi. Zanlılardan B.G., “Çok pişmanım” diye konuştu. Mahkeme eksiklerin giderilmesi için ertelendi.