Ankara Öğrencilere Çocuk İstismarının Engellenmesi Eğitimi

Öğrencilere Çocuk İstismarının Engellenmesi Eğitimi

21.02.2018 - 18:35 | Son Güncellenme:

.

Öğrencilere Çocuk İstismarının Engellenmesi Eğitimi

KOCAELİ (AA) - İzmit Belediyesi ve Kocaeli Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce, çocuk hakları ve çocuk istismarının önlenmesi konularında öğrencilere eğitim verildi.

Haberin Devamı

İzmit Çocuk Hakları Okulu'nda gerçekleşen programda konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, düzenledikleri eğitimler sayesinde çocukların haklarının neler olduğunu, nelere dikkat etmeleri gerektiğini, anne babaların fark edemediği istismarları tespit ettiklerini söyledi.

Doğan, yapılan istismarlara karşı en ağır hukuki yaptırımların uygulanması gerektiğine de vurgu yaparak, "Çocuk Hakları Okulumuz aracılığı ile 20 binden fazla çocuğa haklarını, istismarının ne olduğunu ve kendilerini nasıl koruyabileceklerini öğrettik. Anaokulu öğretmenlerini eğiterek anaokulu öğrencilerine de istismarın neler olabileceğini sade ve yalın bir dille anlatıyoruz. Çocuklara istismar konusunda her şeyi öğretiyoruz. Bunu da çocukların güven duygularını ve psikolojilerini bozmadan yapıyoruz." diye konuştu.

Haberin Devamı

Çocuklara yönelik çalışmaları Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde emniyet, üniversite, çocuk psikiyatrisi ve baro gibi kurumlardan destek alarak yaptıklarını ifade eden Doğan, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin ve yarınlarımızın sahibi olacak yavrularımızın ruhsal ve bedensel sağlıklarını korumak bizim asli görevimizdir. Çocuk Hakları Evrensel Beyannamesine imza atan ülkemizin bu görevi harfiyen yerine getirmesi gerekir. Bizler bu konuda gerekli hassasiyeti gösteren bir toplumuz.

Çocuk haklarıyla ilgili konularda sadece olayı cinsel istismarı değil, diğer istismar yollarını da engellemek gerekmektedir. Unutulmamalı ki, çocuğa şiddet, çocuk işçiliği, çocuk haklarının kullanılmasını engellemek de bir istismardır. Toplumun bilinçlendirilmesi, bu konulara dikkatinin çekilmesi, hukuki ve sosyal yönden yaptırımların oluşması çocuklarımızın güçlü bireyler olmasını sağlayacaklar. Çocuk istismarına karşı cezalar arttırılmalıdır."