İzmir Öğrencilerin Üzerini Uygunsuz Şekilde Arayan Öğretmenler Açığa Alındı

Öğrencilerin Üzerini Uygunsuz Şekilde Arayan Öğretmenler Açığa Alındı

18.03.2017 - 17:19 | Son Güncellenme:

.

Öğrencilerin Üzerini Uygunsuz Şekilde Arayan Öğretmenler Açığa Alındı

İzmir’in Buca ilçesinde kız öğrencilerin üstünü uygunsuz şekilde aradığı iddia edilen öğretmenlerle ilgili olarak soruşturma başlatan İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okul müdürü ve 2 müdür yardımcısını açığa aldı.
İzmir Buca ilçesinde bulunan bir okulda hırsızlıkla suçlanan 3 kız öğrencinin, kıyafetleri çıkarttırılarak üzerleri aranmıştı. Ailelerin şikayeti üzerine konuyla ilgili soruşturma başlatan İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğrencilerin psikolojik durumlarının da ele alınarak okul müdürü ve 2 müdür yardımcısı hakkında soruşturma açılması talimatını verdi. Olaya el atan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, yaşanılan iddiaların doğruluk durumunu araştırmak için müdür ve müdür yardımcılarının açığa alındığını belirtti. Yahşi, öncelikli olarak öğrencilerin psikolojik durumlarını eğitimci olarak düşünmelerinin zorunluluk olduğunu aktarırken, öğrencilere yönelik olarak yapılacak her türlü olumsuz davranışın karşısında olduklarını ifade etti. Yahşi, “Milli Eğitim Müdürlüğü olarak anne ve baba hassasiyetinde çalışıyoruz. Öğrencilerin psikolojisi göz önüne alınarak bayan il milli eğitim şube müdür başkanlığında kriz müdahale ekibi görevlendirildi. Soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi için her şey yapılacaktır” dedi.

Müdür yardımcısı odasına çağırıp kıyafetlerini çıkartmıştı
İddiaya göre, Efeler Mahallesinde bulunan bir ortaokulda öğrenci olan U.K.’nin parası çalınmış ve başka bir öğrencinin ihbarı üzerine parayı çaldıkları iddia edilen C.V., A.P. ve R.Ş.’yi müdür yardımcısı odasına çağırmıştı. Kız öğrencilerin çantasını ve üzerini arayan okulun kadın idarecilerinin, arama sırasında öğrencilerin kıyafetlerini çıkarttırdıkları öne sürüldü. Üzerlerinden harçlıkları dışında para çıkmaması üzerine öğrenciler sınıflarına gönderildi. C.V’nin durumu ailesine bildirmesi üzerine ailesi, Şirinyer Polis Merkezine giderek okul yönetiminden şikayetçi oldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, okul müdürü ve 2 müdür yardımcısı hakkında soruşturma açılması talimatını verdi.