Siyaset 'Öğrencilerinize umut aşılayın'

'Öğrencilerinize umut aşılayın'

25.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Einstein ve Edison’un okulda başarısız görülmüş öğrenciler” olduğunu hatırlatan Başbakan Binali Yıldırım, öğretmenlere “Bu nedenle ihtiyacımız olan şey, ‘senden bir şey olmaz’ diyerek öğrencilerinize karamsarlık değil, umut aşılayın” çağrısı yaptı

Öğrencilerinize umut aşılayın

Başbakan Binali Yıldırım, öğretmenlik mesleğinin sadece para ile yapılacak bir iş olmadığını ifade ederek, “Einstein ve Edison, her ikisi de okulda başarısız görülmüş öğrenciler. Öğretmenleri, ‘bu çocuktan bir şey olmaz’ kanaatine varmışken ikisi de bugün bilime yön veren önemli buluşları yapan isimlerdir. Tabii her çocuğun Edison veya Einstein kadar şansı olmayabilir. Bu nedenle ihtiyacımız olan şey, ‘senden bir şey olmaz’ diyerek karamsarlık aşılayan değil, umut aşılayan öğretmenlerimizdir. Öğrencilerinize umut aşılayın. Mutlaka vatan, millet, bayrak sevgisini aşılamayı ihmal etmeyin” dedi.

Haberin Devamı

Yıldırım, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Çankaya Köşkü’ne öğretmenlerle bir araya geldi. Yıldırım, etkinliğe öğretmen olan eşi Semiha Yıldırım ile katıldı. 81 ilden 169 öğretmenin katıldığı buluşmaya, 15 Temmuz şehitlerinin yakınları, 15 Temmuz gazisi Recep Küçükşahin, şehit Kaymakam Muhammed Safitürk’n eşi Ayşegül Safitürk, Batman’da şehit olan öğretmen Aybüke Yalçın’ın annesi Zehra Yalçın ve babası Sadık Yalçın da katıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Türk Halk Müziği Korosu da mini bir konser verdi. Tüm öğretmenler ile öğretmen olan eşi Semiha Yıldırım’a emeklerinden teşekkür eden Başbakan Yıldırım, konuşmasında şunları kaydetti:

- BAŞARACAK OLAN SİZLERSİNİZ: Eğitim sistemimizi kalkınma hedeflerimize ve hızımıza uygun şekilde geliştirmeliyiz. Çok donanımlı, becerikli gençler yetiştirmek, çocuklarımızın kabiliyetini, yeteneğini ve potansiyelini erken yaşlarda fark edip, zekâyı ilmik ilmik işleyip azami derecede açığa çıkarmamız önemlidir. Bunu da başaracak olan sizlersiniz.

Haberin Devamı

- PARA İÇİN DEĞİL: Öğretmenlik mesleğini hak ettiği seviyeye ve standartlara ulaştırıncaya kadar durmayacağız. Öğretmenler maddi ve fiziki şartlar elbette önemli ama yaptığınız işten haz duymuyorsanız, eğer mesleğiniz sizi mutlu etmiyorsa o zaman başarı mümkün değildir. Bu meslek sadece para ile yapılacak bir iş değil. Öğretmen eşi olarak sizin fedakarca görev yaptığınızı iyi anlayabiliyorum. En güzelini yapmanın da gayreti içinde olacağız. Hangi işi yaparsak yapalım mutlaka işimizi seveceğiz, daha da ötesi insanı seveceğiz. Bir çocuğu kazanacak, yeteneklerinin farkına varacak hatta onu hayata bağlayacak olan öğretmendir.

- ‘SENDEN BİR ŞEY OLMAZ’ DEMEYİN: Einstein ve Edison, her ikisi de okulda başarısız görülmüş öğrenciler. Öğretmenleri, ‘bu çocuktan bir şey olmaz’ kanaatine varmışken ikisi de bugün bilime yön veren önemli buluşları yapan isimlerdir. Tabii her çocuğun Edison veya Einstein kadar şansı olmayabilir. Özellikle de rekabetin yoğun yaşandığı günümüzde bu şans daha da gittikçe azalıyor. Bu nedenle ihtiyacımız olan şey, ‘senden bir şey olmaz’ diyerek karamsarlık aşılayan değil, Urfalı Aysel öğretmen gibi, ‘sizler dünyayı daha güzel hale getireceksiniz’ diyerek umut aşılayın. Bizim müzik öğretmeni Nuri Dağdelen gibi öğrencilerine hayatın ritmini yakalamayı başaran öğretmenlerimize ihtiyacımız var. Engelli öğrencisini 4 yıl boyunca sınıfta kucağında taşıyan Sivaslı Hakan öğretmen gibi fedakâr öğretmenlerimize ihtiyacımız var. Lösemi hastası çocuklara umut ışığı olan Nesibe öğretmenlere, yeni yazılımlar geliştirerek okul sınırlarını aşıp, Türkiye için hizmet üreten bilişim teknolojisi öğretmenlerine ihtiyacımız var.

Haberin Devamı

- TEK TALEBİMİZ: Sizlerden tek talebimiz, beklentimiz, mutlaka yavrularımıza, öğrencilerimize gelecek umudu, gelecek heyecanı aşılayın. Öğrencilerimize mutlaka vatan, millet, bayrak sevgisini aşılamayı ihmal etmeyin. En büyük belamız, terörle mücadelenin ilacı da birliğimizin, beraberliğimizin, toprak bütünlüğümüzün küçük yaşta gençlerimizin zihnine ilmek ilmek işlenmesidir, dokunmasıdır. Mutlaka sabrı öğretin. Sabır ve paylaşmayı onlara anlatın.

Haberin Devamı

‘500 engelli öğretmen atanacak’

Yıldırım “Bugün 1 milyonun üzerinde öğretmen topluluğu bulunmaktadır. Buraya nereden geldik? 500 binden. Geçen 15 yılda bizim iktidar dönemimizde 584 bin 288 yeni öğretmen ataması yaptık. Ayrıca yine bu dönemde 4 bin 522 engelli kardeşimizin de öğretmen mesleğine atamasını yaptık. Bu rakam 2002 öncesi bin 668’di. Önümüzdeki sene içerisinde de yine 500 civarında engelli öğretmen ataması gerçekleştireceğiz. Şu anda öğrenci, okul, derslik sayısı bakımından öğretmen sayımız da yeterli gözüküyor. Sınıf başına düşen öğretmen sayısı 17. Sıkıntı nerede? Dağılımda. Bazı yerlerde eksik var, sınıflar kalabalık, bazı yerlerde de fazla var. Bu dengelemeyi de yapmış olacağız” dedi.

‘Geleceği inşa edeceksiniz’

Öğrencilerinize umut aşılayın


Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım’ın ev sahipliğinde Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi’nde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla akşam yemeği düzenlendi. Yıldırım, Türkiye’nin aydınlık yarınlarını ve geleceğini inşa edecek gençleri yetiştiren öğretmenlerle bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Türkiye’de terörü sona erdirmenin yolunun, milli ve manevi değerlere sahip nesillerin yetişmesi olduğunu belirten Yıldırı, “Bizim hassas olduğumuz 3 tane kırmızı çizgimiz var. Birincisi bölgesel milliyetçiliğe karşı olmak, ikincisi mezhepsel, dini milliyetçiliğe karşı olmak ve üçüncüsü de etnik milliyetçiliğe karşı olmak” dedi.

Haberin Devamı

Gözyaşlarını tutamadı

Yıldırım, aynı zamanda hemşehrisi olan öğretmen Ahmet Kutsi Tecer’in görev yeri olan Sivas’ta bir köye ağır kış şartları nedeniyle gidemediğini ve dizlerinin üzerine çömelerek, “Orada bir köy var uzakta, o köy bizim köyümüzdür, gitmesek de gelmesek de o köy bizim köyümüzdür” dizelerini okuduğunu aktardı. Yıldırım, Tecer yerine isimleri karıştırarak “Cahit Sıtkı Tarancı” derken Tecer’in dizelerini aktarırken duygulu anlar yaşadı ve gözyaşlarını tutamadı. Yıldırım, “780 bin kilometrekare vatan toprağıyla, 50 bin köyüyle, 970 ilçesiyle, 81 iliyle, ay yıldızlı bayrağıyla bu ülke bizim ülkemizdir. Yeter ki yurdumuzun her köşesinde ocağını tüttüren insanlarımız mutlu yaşasın” dedi.