Amasya Öğrencisi İçin Başlattı Tüm Lösemililere Umut Oluyor

Öğrencisi İçin Başlattı Tüm Lösemililere Umut Oluyor

19.01.2018 - 11:18 | Son Güncellenme:

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde ilkokul öğretmeni Cantürk, lösemi hastası öğrencisi için başlattığı yardım kampanyasını, öğrencisi hastalığı yendikten sonra okul geneline yayarak bütün hastalar için sürdürüyor Cantürk: "Sınıfımızdan başlayan bu kampanyaya Kemalpaşa İlkokulu bütün öğretmen ve öğrencileri de destek vermeye başladı. Artık her ay düzenli olarak okulumuzda toplanan yardım paralarını LÖSEV’e bağışlıyoruz"

Öğrencisi İçin Başlattı Tüm Lösemililere Umut Oluyor

AMASYA (AA) - MURAT DEMİRCİ - Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde sınıf öğretmeni Erkan Cantürk, lösemi hastalığına yakalanan eski öğrencisinden etkilenerek başlattığı yardım kampanyasını, öğrencisi iyileştikten sonra da okul geneline yayarak bütün hastalar için devam ettiriyor.

Haberin Devamı

Kemalpaşa İlkokulu 4/C sınıfı öğretmeni Erkan Cantürk, 2014 yılında mezun ettiği bir öğrencisinin lösemi hastalığa yakalandığını öğrenince çok üzüldü. Öğrencisini ziyarete gittiğinde ailenin maddi ve manevi zorluklar yaşadığını gören Cantürk, konuyu sınıfta öğrencileriyle paylaştı.

Öğrencileri ile aileye destek olma kararı alan Cantürk, bu kapsamda eski öğrencisine yardım etmek için "Lösemi için El Ele" adlı kampanya başlattı.

Öğrencilerin ailelerinin kendilerine verdiği harçlıkların çoğunu sınıfta oluşturdukları kumbaraya atması sonucu toplanan yardımlarla hasta öğrencinin ailesine destekte bulunuldu.

Lösemili öğrenci hastalığı yenince de kampanyayı bitirmeyen Cantürk ve öğrencileri, okul geneline yaydıkları çalışma sonucu tüm lösemi hastalarına destek veriyor.

Haberin Devamı

Cantürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrenciler arasında birlik ve beraberlik, yardımlaşma duygusunun ön planda tutulduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Hasta öğrencimize destekte bulunduk. Öğrencim kemik iliği nakli olunca bu hastalığı yendiğinde öğrencilerim ve ben çok mutlu olduk. Başlattığımız projeyi devam ettirerek Lösemili Çocuklar Vakfı'na bağış yapmaya karar verdik. Sınıfımızdan başlayan bu kampanyaya Kemalpaşa İlkokulu bütün öğretmen ve öğrencileri de destek vermeye başladı. Artık her ay düzenli olarak okulumuzda toplanan yardım paralarını LÖSEV’e bağışlıyoruz."

Öğrencilerden Elanur Civek ise "Sınıf öğretmenimiz bize lösemili arkadaşlarımızın hayatını anlattı biz de onlara yardım etmek istedik. 2017 yılından beri Lösemili Çocuklar Vakfı'na her ay düzenli bağış yapıyoruz. Harçlıklarımızın bir kısmını harcayıp bir kısmını da lösemili kardeşlerimiz için biriktiriyoruz." dedi.